Glynor Plet (32) heeft na een testperiode van twee weken een contract verdiend bij Telstar. De spits en de club uit Velsen-Zuid hebben een overeenstemming bereikt voor twee seizoenen. Plet speelde in seizoen 2007/2008 bij FC Lisse. In dat seizoen maakte hij 19 goals en werd hij algeheel amateurkampioen op Ter Specke.

De Amsterdammer zou na dat seizoen verkassen naar Telstar. Daar speelde hij tussen 2008 en 2010 twee seizoenen. Negen jaar later keert hij dus terug op bekende grond. Telstar-trainer Andries Jonker laat op de website van ‘de Witte Leeuwen’ weten tevreden te zijn met z’n nieuwe spits. ,,Met Glynor halen we een speler binnen met erg veel ervaring en kwaliteit. Binnen een jonge groep is het belangrijk om jongens als Glynor te hebben, die weten hoe het is om als een profvoetballer te leven.”

Fit
De aanvaller speelde de afgelopen twee seizoenen bij Alanyaspor in Turkije, maar kwam weinig in actie. Daarom kwam de spits niet honderd procent fit naar Velsen-Zuid. Jonker maakt zich echter geen zorgen over de fysieke gesteldheid van Plet. ,,We wisten dat hij met een achterstand begon. Door veel te trainen en steeds meer speelminuten te maken in de oefenwedstrijden, keert hij snel weer terug op z’n niveau.”

Archieffoto: Hubert Habers

Lees ook: ‘Oud-spits FC Lisse traint mee bij Telstar’




REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS1-0SJC
Districtsbeker
Hillegom2-4HBC
ROAC0-0Foreholte
Teylingen0-2VUC
Van Nispen (zon.)3-1REMO