Een pikante transfer. Jerghinio Sahadewsing draagt volgend seizoen het shirt van Quick Boys. De aanvallende middenvelder komt over van Sparta Nijkerk. Sahadewsing heeft een lang verleden bij Quick Boys’ rivaal Katwijk.

Sahadewsing liet in september op de Krom zijn contract ontbinden. Aanleiding was een conflict met de nieuwe trainer Dick Schreuder, met wie hij niet door één deur kon. De aanvallende middenvelder kwam verspreid over twee perioden zeven seizoenen uit voor Katwijk. Hoogtepunt was het landskampioenschap in het seizoen 2012-2013.

Sahadewsing kreeg vervolgens eind januari toestemming voor een transfer naar Sparta Nijkerk. De Amsterdammer kon degradatie van de Nijkerkers niet voorkomen. Eerder speelde Sahadewsing ook voor JOS Watergraafsmeer en Ajax, waar hij actief was bij de amateurs en in de jeugdopleiding van de proftak.

Quick Boys nooit uitgesloten

Sahadewsing trekt zich niets aan van de eventuele sentimenten in Katwijk rondom zijn overstap naar Quick Boys, zo vertelt hij op de clubsite.  ,,Ik kom natuurlijk niet uit Katwijk, dus ik mis een bepaald gevoel. Natuurlijk heb ik een mooie tijd gehad op De Krom. Iedereen beseft zich dat er twee clubs nodig zijn om te kunnen spreken van wederzijdse rivaliteit. Vanwege mijn tijd bij Katwijk weet ik hoe groot Quick Boys is. Elke voetballer heeft ambities. Ik heb daarom een overstap naar Quick Boys nooit uitgesloten.”

Met Jan Zoutman, de nieuwe oefenmeester van Quick Boys, heeft Sahadewsing vaker gesproken. ,,Zijn voormalige club IJsselmeervogels had in het verleden interesse in mij. Quick Boys was op zoek naar een speler die goed tussen de linies kan spelen. Het rendement tegen verdedigende ploegen – veel balbezit, weinig kansen – moet omhoog en de club ziet voor mij hierin een belangrijke taak weggelegd. Ik hoop met mijn type spel deze rol met succes te kunnen gaan vervullen”, besluit Sahadewsing die werkzaam is als technische ondersteuner bij een Nederlandse fabrikant van navigatiesystemen.

Foto: Aad de Winter/www.bobkat.nl


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen0-2Katwijk
Ter Leede2-0VVSB
Hoek1-0FC Lisse
Rijnsburgse Boys2-1De Treffers
Quick Boys1-1Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 21-2Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels1-1SJC
Valken '683-5Excelsior Maassluis 2
Kagia2-0VVSB (zat.)
TeylingenTer Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen