Een pikante transfer. Jerghinio Sahadewsing draagt volgend seizoen het shirt van Quick Boys. De aanvallende middenvelder komt over van Sparta Nijkerk. Sahadewsing heeft een lang verleden bij Quick Boys’ rivaal Katwijk.

Sahadewsing liet in september op de Krom zijn contract ontbinden. Aanleiding was een conflict met de nieuwe trainer Dick Schreuder, met wie hij niet door één deur kon. De aanvallende middenvelder kwam verspreid over twee perioden zeven seizoenen uit voor Katwijk. Hoogtepunt was het landskampioenschap in het seizoen 2012-2013.

Sahadewsing kreeg vervolgens eind januari toestemming voor een transfer naar Sparta Nijkerk. De Amsterdammer kon degradatie van de Nijkerkers niet voorkomen. Eerder speelde Sahadewsing ook voor JOS Watergraafsmeer en Ajax, waar hij actief was bij de amateurs en in de jeugdopleiding van de proftak.

Quick Boys nooit uitgesloten

Sahadewsing trekt zich niets aan van de eventuele sentimenten in Katwijk rondom zijn overstap naar Quick Boys, zo vertelt hij op de clubsite.  ,,Ik kom natuurlijk niet uit Katwijk, dus ik mis een bepaald gevoel. Natuurlijk heb ik een mooie tijd gehad op De Krom. Iedereen beseft zich dat er twee clubs nodig zijn om te kunnen spreken van wederzijdse rivaliteit. Vanwege mijn tijd bij Katwijk weet ik hoe groot Quick Boys is. Elke voetballer heeft ambities. Ik heb daarom een overstap naar Quick Boys nooit uitgesloten.”

Met Jan Zoutman, de nieuwe oefenmeester van Quick Boys, heeft Sahadewsing vaker gesproken. ,,Zijn voormalige club IJsselmeervogels had in het verleden interesse in mij. Quick Boys was op zoek naar een speler die goed tussen de linies kan spelen. Het rendement tegen verdedigende ploegen – veel balbezit, weinig kansen – moet omhoog en de club ziet voor mij hierin een belangrijke taak weggelegd. Ik hoop met mijn type spel deze rol met succes te kunnen gaan vervullen”, besluit Sahadewsing die werkzaam is als technische ondersteuner bij een Nederlandse fabrikant van navigatiesystemen.

Foto: Aad de Winter/www.bobkat.nl


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 19 nov.
Oefenwedstrijd
VUC0-1Quick Boys
Do. 21 nov.
Districtsbeker
Van Nispen (zon.) 2-2SEP *wns
Za. 16 nov.
ODIN '5914.30FC Lisse
Barendrecht14.30VVSB
Ter Leede14.30DVS '33
DUNO14.30FC Rijnvogels
Valken '6814.30Te Werve
Van Nispen (zat.)15.00Kagia
Blauw Zwart15.00VVSB (zat.)
Warmunda15.00Meerburg
Rijnsburgse Boys15.30Katwijk
Jong Sparta15.30Noordwijk
Quick Boys15.30AFC
Zo. 24 nov.
SJC14.00Hoogeveen
Foreholte14.00Hillegom
RKDEO14.00Teylingen
Sporting Leiden14.00Van Nispen (zon.)