Op bezoek bij HVC’10 kwam tweedeklasser Valken’68 niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Een magere beloning voor een uitstekende eerste helft, waarin het aloude euvel -niet scoren- weer eens de kop opstak bij de bezoekers. Nadat de 2-2 in het tweede bedrijf op het scorebord verscheen kon het nog alle kanten op. Doelpunten vielen er echter niet meer te noteren, zodat het ene puntje dat meeging richting Valkenburg in geel-rode kringen als te mager werd beschouwd.

,,Voor rust kregen we zeven goede mogelijkheden om te scoren. Maar juist dat onderdeel is dit seizoen bij ons het grote probleem”, aldus de teleurgestelde doelman Erwin van der Nagel. De goalie moest al binnen twee minuten de gang naar het net maken toen een als voorzet bedoelde bal van Michael van den Bosch, gedragen door de wind, over hem heen zeilde en tegen het nylon belandde.

,,Direct hierna waren we even niet bij de les en was het ‘patsboem’ weer gelijk.”

,,Vervolgens hebben we gewoon goed gespeeld, maar opnieuw wisten we dat helaas niet in doelpunten om te zetten. Een uitstekende keeper, de paal en een paar kansen waarbij het net niet lukt speelde ons parten. Echt ongelofelijk. Gelukkig pakten we het na de rust beter op. Na de 1-1 van Robbert van Delft gloorde er voor ons weer hoop”, zag Van der Nagel.

‘Patsboem’
Kort hierna zag het er nog beter uit voor de formatie van scheidend trainer Arie van Duijn toen Selmo Kurbegovic uit een vrije trap raak prikte (1-2). Met dank aan een blunderende goalie Vincent Madern die het leer door de handen liet glippen. ,,Direct hierna waren we even niet bij de les en was het ‘patsboem’ weer gelijk. Dat mochten we ons zelf aanrekenen”, vond een kritische Van der Nagel.

Selmo Kurbegovic baalt na een gemiste kans

Waarschijnlijk nog nagenietend van de verkregen voorsprong was een slimme loopactie van Kay van den Bosch voldoende voor de 2-2. Met nog een halfuur op de klok kon het vervolgens nog alle kanten, waarbij beide ploegen in de slotfase de winst voor het oprapen hadden.

Valken’68 ontsnapte aan een nieuwe achterstand toen na een snel genomen vrije trap de bal maar net naast de goal van Van der Nagel verdween. ,,In de slotseconden had Robbert de 2-3 nog op zijn schoen, maar zover kwam het helaas niet. Over de gehele wedstrijd gezien laten we hier twee kostbare punten liggen.”

,,Het zou wel heel lekker zijn als we die ploeg, met de winterstop voor de deur, pootje kunnen lichten.”

Een terechte constatering, omdat Valken’68 op de ranglijst weinig opschiet met de remise. Een overwinning had de ploeg wat steviger in de middenmoot gebracht. Dat kwam er echter niet van. Toch wanhoopt de goalie niet.

,,Dit is zo’n rare competitie. Iedereen wint van iedereen. Je ziet elke week de vreemdste uitslagen. Zelf delen we ook in die malaise. Dat is vreemd, gezien ons spel.  Zolang de goals ontbreken, blijft het alleen een moeilijk verhaal.”