Het groepje selectiespelers van ‘twee en drie’ dat zich ophield aan bij de cornervlag van het veld. De SJC-spelers die na de wedstrijd genoten van het flesje bier, de glimlachen van supporters, sponsoren en andere belangstellenden. Het had iets ouderwets. Alsof ze het gelukzalige gevoel even vergeten waren na maandje geen ‘thuissucces’ op de Lageweg. Het duel tegen Hollandia werd jammerlijk verloren en de wedstrijd tegen Jong Achilles afgelast. RKHVV werd kind van de rekening. De ploeg uit Huissen toog kansloos de bus in na een terechte 3-0 nederlaag.

Elke speler of trainer die werd geïnterviewd, werd begroet met een naar hem verbasterd liedje door de overige selectieleden die voor het gemak een versterker buiten hadden gezet. Jeroen Dedel z’n doelpunten werden bejubeld, David Verweij kreeg z’n bijnaam uitbundig – die van Feyenoord-verdediger Eric Botteghin – te horen en voor trainer Polak werd het ‘Haagse volkslied’ van Harrie Jekkers gedraaid.

De trainer glunderde en zag het met plezier aan. Hij had overigens sowieso een relaxte middag beleefd. Z’n ploeg voerde zijn plan van begin tot einde prima uit. De coach had groot op whiteboard geschreven dat z’n elftal er vol op moest klappen. De tegenstander uit Huissen had donderdag nog een wedstrijd gespeeld en met 2-1 verloren van De Bataven.

,,Nou, ik zal haar in een trailer eens meenemen. Dan praten die gasten wel anders. Ze heeft voldoende gras om te grazen hier.”

,,Het plan werd goed uitgevoerd, maar waar ik vooral tevreden mee was, was het herstel na de 3-4 nederlaag tegen Hollandia”, keek de Haagse coach terug op de afgelopen twee weken. ,,Daar kregen we best even een tikje van. Maar daarna heeft de ploeg zich hersteld door in Friesland te winnen, waar SJC vorig jaar nog met 4-0 verloor, en nu weer tegen RKHVV.”

De Noordwijkers kwamen tegen de nummer dertien van de Hoofdklasse nooit in de problemen. SJC klapte er inderdaad vrij snel bovenop. Na de eerste speldenprik van Rick van Dijk, zijn ‘krulbal’ belandde op de paal, kregen de Noordwijkers in dezelfde aanval nog een penalty van de dienstdoende scheidsrechter.

Concurrentie
Jordy Groot schoot die buitenkans prima binnen. Nog voor de klok het eerste kwartier had geslagen, verdubbelde Verweij de score uit een indraaiende vrije trap. Keeper Jop Hemink tastte mis op de hoge bal, waardoor de Noordwijkse verdediger de bal in een leeg doel binnen kon koppen.

In de verdere eerste helft hoefde SJC het gaspedaal niet meer in te drukken. Na rust werd dat nog voor een periode van twintig minuten nog wel gedaan, waarin Jeroen Dedel de score opvoerde naar 3-0. De ingevallen Saïd Hamdidi was er voor de bezoekers nog het dichtste bij enig eerherstel. Zijn kopbal werd door Verweij van de lijn gehaald.

Jeroen Dedel viel in voor Rick van Dijk en was belangrijk met een goal

De 26-jarige Noordwijker begroette de overwinning met een grote glimlach na afloop. Terwijl hij z’n verslag van de wedstrijd stond te doen werd er weer geroepen om ‘David Botteghin’ op de tonen van ‘Baby Give It Up‘. ,,Mooie gasten, hoor”, lachte de Noordwijker. ,,Ze gaan volgende week ook mee naar Silvolde, als we op zaterdag daar voetballen. In de rust zaten we trouwens vol in de focus voor helft twee, maar hoorden we die gasten zingen ‘Ik moet zuipen’. Dan ga ik helemaal stuk.”

Met de 2-2 van Silvolde in het achterhoofd tegen Achilles 1894, werd de middag als ‘succesvol’ bestempeld. Toch wilde Verweij, net als zijn trainer, niet kijken naar de competitiegenoten. ,,Weet je, het zijn rare weken geweest. We waren in mineur tegen Hollandia en een week later was het weer hosanna vanwege de overwinning in Sneek en het puntverlies van Hollandia.”

,,In deze competitie is iedereen best wel wisselvallig. Elk potje is moeilijk. Zowel thuis tegen de nummer dertien als uit tegen de nummer vijf.”

,,Daarom hebben we de hele week tegen elkaar gezegd dat we eerst maar eens van RKHVV moesten winnen. Als je die wint, dan ga je een leuk potje spelen tegen Silvolde. Stel je verliest deze, dan is het potje tegen Silvolde ook minder lekker om in te gaan. Nu wordt het volgende week een echte kraker. In deze competitie is iedereen best wel wisselvallig. Elk potje is moeilijk. Zowel thuis tegen de nummer dertien als uit tegen de nummer vijf.”

Merrie
Terwijl de spelers de douche opzochten, schalde er voor Polak nog één keer door de speakers: ‘Er staat een paard in de gang’. Daarmee werd er verwezen naar de merrie van de Haagse trainer. ,,Nou, ik zal haar in een trailer eens meenemen. Dan praten die gasten wel anders. Er is genoeg gras hier, dus ze heeft voldoende te grazen”, lachte Polak z’n tanden bloot. De ontspanning in z’n doen en laten vertelde het verhaal van de hele middag.

SJC – RKHVV 3-0 (2-0) 9. Groot (pen.) 1-0, 15. Verweij 2-0, 68. Dedel 3-0.

SJC: Schelvis, Van Duyn, Verhoek (46. Van Heijningen), Verweij, Groot, Ruigrok (61. Al Tamimy), Broekhuizen, Van der Zalm, Broekhof, Duindam, Van Dijk (53. Van Dijk)

Foto’s: Johanna Wever

Lees ook: ‘Revaliderende buitenspeler zet handtekening onder nieuw contract’

Samenvatting SJC – RKHVV (Beelden: Bollenstreek Omroep)

Jeroen Dedel na afloop van SJC – RKHVV
REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 14 dec.
HHC Hardenberg14.30Quick Boys
Noordwijk 14.30Jong FC Volendam
FC Lisse 14.30DVS'33
FC Rijnvogels 14.30Sportlust'46
SVC'0814.30Valken'68
Kagia14.30DSO
Te Werve 14.30Van Nispen (zat.)
FC Oegstgeest14.30VVSB (zat.)
Warmunda 14.30MMO
Spakenburg 15.00Rijnsburgse Boys
VVSB 15.30Harkemase Boys
Katwijk 15.30IJsselmeervogels
GOES18.00Ter Leede
Zo. 15 dec.
MSC14.00SJC
Concordia 14.00Hillegom
Oliveo 14.00Foreholte
Teylingen 14.00DOSR
Van Nispen (zon.) 14.00FC Aalsmeer