Samen spelen ze nu een tijdje in een ander shirt. Maar de één hoeft maar naar de ander te kijken om te weten wat diegene gaat doen in het veld: Jeffrey Jongeneelen en Donny van Oijen. De heren waren in het shirt van Rijnsburgse Boys tegen Barendrecht weer ouderwets op dreef. Beiden scoorden twee keer en brachten mede door hun goals de stand op 1-5 op bezoek bij de ploeg van Arie Poldervaart.

,,Het gevoel tussen ons is altijd goed geweest”, beweerde Van Oijen na afloop, die zijn seizoenstotaal naar acht tilde bij de nummer vijf van de Tweede Divisie. ,,Dat was bij Katwijk zo, en nu bij Rijnsburgse Boys geldt hetzelfde, ook al ziet de aanval er iets anders uit.”

Aan de hand van de twee aanvallers beleefden de Rijnsburgers een relatief makkelijke middag in Barendrecht, terwijl de dag nog matig begon. Na een misverstandje tussen Wesley Goeman en Marciano Aalders kon Daniël Sanchez het halve veld oversteken. In de buurt van de Rijnsburgse goal vond hij Bas Mourits, die voor de 1-0 zorgde. Na een vlammende pegel van Chris Dabaghian op de paal kantelde de wedstrijd in het voordeel van de Rijnsburgers.

,,Natuurlijk waren we tevreden met de 1-5, maar er hadden er nog wel meer bijgekund.”

,,We zijn daarna ook goed gaan voetballen. Ik had zelf ook niet van tevoren verwacht dat het zo makkelijk zou gaan”, is Van Oijen eerlijk. ,,Het heeft misschien een beetje met het einde van het seizoen te maken. We maakten vlak na rust de 1-3. Voor mijn gevoel lieten ze het daarna wel een beetje gaan. Natuurlijk waren we tevreden met de 1-5, maar er hadden er nog wel meer bijgekund.”

Top-5
Zowel Van Oijen als Jongeneelen maakte dus twee goals, de vijfde Rijnsburgse goal kwam op naam van Carlos Opoku. Met de driepunter in Barendrecht is Rijnsburgse Boys ook weer een plekje geklommen op de ranglijst, naar stek 4. De ploeg van Pieter Mulders ging GVVV voorbij, dat voor de vierde keer achter elkaar verloor (0-2 thuis tegen De Treffers red.).

Van Oijen hamerde er nog maar eens op hoe belangrijk een top-5 notering voor de Rijnsburgers blijft. ,,We willen voor onszelf zo hoog mogelijk eindigen. Je wilt het seizoen lekker afsluiten met elkaar. Als sporter wil je altijd voor een titel spelen, maar als promovendus uit de Derde Divisie wisten we wel dat dat niet echt realistisch zou zijn.”

,,Hij kwam natuurlijk af en toe wel eens kijken de afgelopen tijd. Dan praat je gewoon een beetje met elkaar.”

,,Nieuwe jongens moesten logischerwijs even wennen. En dus wil je sowieso in het eerste seizoen in de Tweede Divisie jezelf handhaven. Het was vrij snel duidelijk dat dat ging lukken. Daarna hebben gewoon gevoetbald om zo hoog mogelijk te eindigen.” Met de huidige top-5 plek is de basis gelegd voor volgend seizoen, wanneer Wilfred van Leeuwen de touwtjes in handen neem op Sportpark Middelmors.

Terwijl Van Oijen na de winterstop enkele weken geblesseerd langs de kant stond, sprak hij ook al met z’n nieuwe oefenmeester. ,,Dan praat je gewoon een beetje met elkaar, maar daar hoef je jezelf niet zo veel bij voor te stellen. Hij is natuurlijk af en toe al eens komen kijken de afgelopen tijd. Ik ben benieuwd naar volgend seizoen.”

Foto: Hans Heemskerk

Lees ook: ‘FC Lisse verliest ,,wedstrijd der wedstrijden” en moet weer vrezen’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 19 nov.
Oefenwedstrijd
VUC0-1Quick Boys
Do. 21 nov.
Districtsbeker
Van Nispen (zon.) 2-2SEP *wns
Za. 16 nov.
ODIN '5914.30FC Lisse
Barendrecht14.30VVSB
Ter Leede14.30DVS '33
DUNO14.30FC Rijnvogels
Valken '6814.30Te Werve
Van Nispen (zat.)15.00Kagia
Blauw Zwart15.00VVSB (zat.)
Warmunda15.00Meerburg
Rijnsburgse Boys15.30Katwijk
Jong Sparta15.30Noordwijk
Quick Boys15.30AFC
Zo. 24 nov.
SJC14.00Hoogeveen
Foreholte14.00Hillegom
RKDEO14.00Teylingen
Sporting Leiden14.00Van Nispen (zon.)