De ‘zaterdagtrend’ onder de voetbalclubs heeft inmiddels ook Warmond bereikt. Bij Warmunda gaan steeds meer stemmen op voor een overstap naar de eerste dag van het weekend. Volgens bestuurslid Leon Kortekaas is die overschakeling echter nog ver weg. 

Mocht Warmunda voor volgend seizoen de overstap toch gaan maken, dan zou dat min of meer een noodgreep zijn. De club is hard bezig voor volgend jaar gewoon een zondagselectie op de been te brengen, maar mocht dat niet lukken dan kan de zaterdag een uitkomst zijn. ,,Het bestuur heeft in ieder geval de intentie uitgesproken op de zondag te willen blijven. We hebben nu 21 man voor twee teams volgend jaar en er zijn nog wat gesprekken gaande. Mochten we geen twee teams kunnen vullen, dan kunnen we ook eventueel voor één team gaan”, aldus Kortekaas.

Makkelijk geroepen
Het krimpen van de selectie heeft te maken met het stoppen van veel spelers, die al jaren in de selectie voetballen. ,,Daardoor wordt het allemaal wat krapper. Ook worden de jonge jongens wat belangrijker en juist die willen graag naar de zaterdag. Dat is wel heel makkelijk geroepen, maar er komt heel veel bij kijken”, vindt Kortekaas.

,,We zijn wel een kleine dorpsclub, maar we hebben heel wat jeugd. Het is dus maar de vraag of we dat allemaal kwijt kunnen op zaterdag. Daarbij moeten we dan misschien wel gaan denken aan nog een kunstgrasveld. Dat zijn toch allemaal grote, belangrijke zaken”, gaat Kortekaas verder.

,,We hebben een gesprek gehad met de KNVB over het weekendvoetbal.”

Voorlopig bekijkt de Warmondse club dus eerst nog alle mogelijkheden om op de zondag te blijven spelen. ,,We hebben ook een gesprek gehad met de KNVB over het weekendvoetbal. Dat lijkt ons nog interessant. Als dat nog even op zich laat wachten, vinden we de huidige competitie echter nog interessant genoeg. We spelen tegen een aantal leuke clubs uit de buurt, die ook wat supporters meenemen, dat is ook waardevol. De zaterdag is voorlopig dus nog een noodoplossing, maar het kan volgende week vrijdag zo weer anders zijn.”

Archieffoto: Jeanette Kloet.

Lees ook: Aan Van Vliet heeft Foreholte nog alles
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS1-0SJC
Districtsbeker
Hillegom2-4HBC
ROAC0-0Foreholte
Teylingen0-2VUC
Van Nispen (zon.)3-1REMO