[slideshow_deploy id=’45842′]

Tegen het tobbende Spakenburg leed Noordwijk zaterdagmiddag een onnodige nederlaag in de Tweede Divisie. De formatie van Kees Zethof had geen antwoord op de verdedigende speelwijze van de thuisploeg, waarbij het na een brilstand tijdens de rust, in de tweede helft alsnog op de counter werd geslacht door de gastheren. De aansluitingstreffer kwam daarna te laat om alsnog een punt uit het vuur te slepen. Zodoende verloor Noordwijk met 2-1.

Op de blauwe kant van de Westmaat was het voor de thee vooral eenrichtingsverkeer geblazen. Spakenburg wachtte de Noordwijkse stormloop af in de hoop om in de tegenstoot onheil te kunnen aanrichten bij de tegenstander. Een tactiek die defensief werkte, omdat Noordwijk er niet in slaagde een bres te slaan in de hechte blauwe muur voor goalie Leon ter Wielen.

Verkeerde keuzes
Bij één van de weinige echt goede Spakenburgse aanvallen, raakte Jordi Bitter namens de thuisploeg nog wel de lat, maar daar bleef het voor rust bij. ,,Kansen om te scoren waren er wel voor ons, maar om de een of andere reden maakten we in de eindfase steeds de verkeerde keuzes. Het bleek te lastig voor ons om er bij Spakenburg doorheen te voetballen”, blikte Noordwijk-verdediger Rob Overvliet terug.

,,In deze afdeling gaat het er toch iets anders aan toe dan dat we tot dit seizoen gewend waren.”

Met de 0-0 halverwege leek er nog niet al te veel aan de hand voor de bezoekers. Noordwijk drong in de tweede helft opnieuw aan, maar inzetten van achtereenvolgens Emiel Wendt, Tjeerd Westdijk en Sabir Achefay hadden niet het gewenste effect. Met nog ruim twintig minuten op de klok leverde een Spakenburgse hoekschop via het hoofd van Hero van Lopik de voor de thuisploeg gewenste 1-0 op, waardoor Noordwijk ineens met een probleem zat opgescheept.

Overvliet: ,,Dan weet je dat het tegen een ploeg met een dergelijke speelstijl nog moeilijker wordt. Onze linies lagen na rust toch al wat verder uit elkaar en dat was niet in ons voordeel. Tot overmaat van ramp werden we nog geen tien minuten later in de counter opnieuw geslacht. Dan is het zomaar 2-0 en weet je dat het heel moeilijk wordt.”

Paal
Na de 2-0 van Bitter, die in de rebound een snelle tegenstoot afrondde, had Noordwijk wel een antwoord in huis. De snelle 2-1 van Raies Roshanali leek nog uitkomst te bieden voor de bezoekers. Die voerden de druk zo mogelijk nog verder op. Dat leek diep in blessuretijd de gelijkmaker op te leveren. Tot ontzetting van heel Noordwijk stond de paal een goal van Guy Smith echter in de weg.

,,Dat wil niet zeggen dat we nu in paniek zijn, integendeel. We weten waar we goed in zijn.”

Dat was de tweede competitienederlaag op rij voor debutant Noordwijk, dat het zichzelf mocht verwijten puntloos huiswaarts te keren. ,,We hebben kennis gemaakt met de wetten van de Tweede Divisie”, aldus Overvliet. ,,In deze afdeling gaat het er toch iets anders aan toe dan dat we tot dit seizoen gewend waren.”

Scherp blijven
,,Je zult de mogelijkheden echt moeten benutten om punten te pakken. Aan de andere kant wordt een foutje van ons direct afgestraft. In zowel aanvallend als defensief opzicht moet je scherp blijven. We zitten nu helaas even in de hoek waar de klappen vallen. Dat wil niet zeggen dat we nu in paniek zijn, integendeel. We weten waar we goed in zijn. Dat moeten we blijven doen. Dan komen de punten ook weer.”