Rob Overvliet stopt na het seizoen met voetballen op topamateurniveau. De 30-jarige verdediger zwaait af bij Rijnsburgse Boys en gaat waarschijnlijk op een lager niveau acteren in de regio van zijn woonplaats Delft.

“Het was een moeilijke keuze en ik heb lang getwijfeld”, vertelt Overvliet op de clubsite. “Want als je kiest voor lager spelen, weet je dat je, gezien mijn leeftijd, niet meer terugkomt op dit niveau. Ik heb het naar mijn zin en ik heb positieve gesprekken gevoerd over volgend seizoen met de nieuwe trainer en Gerrit Paauw (bestuurslid technische zaken, red.), maar ik merk dat het vlammetje langzaam begint te doven.”

“Bij Rijnsburg speel je in de top van het amateurvoetbal en dat betekent dat je er veel voor moet doen en moet presteren”, vervolgt Overvliet. “De drive moet volledig bij het voetbal liggen, je mag geen half werk leveren en ik twijfel of dat volgend seizoen nog helemaal zo is. Ik wil meer aandacht besteden aan mijn maatschappelijke carrière: mijn eigen onderneming in combinatie met een nieuwe opleiding. En ik wil graag privé leuke dingen doen, bijvoorbeeld een reis maken of op wintersport gaan.”

Overvliet is inmiddels bijna negen jaar in onze regio actief. Hij speelde in totaal acht seizoenen voor Noordwijk en streek afgelopen zomer neer op Sportpark Middelmors. De lange verdediger diende verder ook voor Amstelveen/Heemraad, ARC en Argon.

Foto: Rijnsburgse Boys

Lees ook: Eerste zomeraanwinst voor Rijnsburgse Boys: Hercules-middenvelder vastgelegd


POPULAIRE BERICHTEN