De 4-1-nederlaag eerder dit seizoen bij DWO was voor Van Nispen (zat.) het sein om het roer om te gooien. De 3-5-2-formatie waar de ploeg in de Vierde Klasse successen mee vierde, werkte een klasse hoger niet meer. Vanaf die ‘verloren middag’ werd het systeem omgegooid en gingen de Zilkers met vier verdedigers spelen. Het gelijk van de geelhemden werd al eerder bewezen, maar het examen tegen hetzelfde DWO, waar eerder nog kansloos van werd verloren, maakte het verhaal compleet.

De ploeg van aanvoerder Sven van Hensbergen ‘stond gewoon beter’ dan destijds in Zoetermeer, concludeerde de captain zelf. ,,Met middenvelders als Bob Annegarn, Wouter Kok en Michiel Polman stond er een middenrif dat strijd leverde. Dat iedereen constant op de huid zag en volgde. DWO had een goed voetballende ploeg, maar onze strijd overwon.”

En dus kon de goalie van de derdeklasser z’n ploeg niet anders dan een compliment maken. ,,Zeker. Daarnaast hebben we ook de kwaliteit om zelf een goal te maken, waardoor we met 2-0 hebben gewonnen. Als keeper zie je vaak wanneer het goed staat en goed gaat in het veld. Ik ben tevreden.”

,,Als je kijkt hoe wij aan de randvoorwaarden voldoen, dan is het best bizar eigenlijk. We trainen één keer per week met maximaal tien man.”

En dat terwijl de ploeg uit De Zilk één van de steunpilaren, Sven de Ridder, al twee weken moet missen in de laatste linie. ,,Hij heeft last van zijn kuitbeen. We verwachten hem over één a twee weken weer terug. Maar jongens Kars Davina, Frank Imthorn en Eyob Schoenmakers hebben het achterin prima opgevangen.”

Nacompetitie
Met de 2-0 winst schuift Van Nispen (zat.) een plekje omhoog op de ranglijst. Dankzij de driepunter tegen DWO gaat het diezelfde ploeg voorbij. De (huidige) tweede plaats zou de ploeg een betere plek kunnen geven in de nacompetitie. Die play-offs liggen voor Van Nispen nog steeds voor het grijpen. De tweede periode ligt al achter de rug, maar de Zilkse formatie moet nog twee inhaalwedstrijden spelen. Daarin hoeft het slechts twee punten te halen.

,,Na een promotie zou het halen van de nacompetitie echt razendknap zijn. Als je kijkt hoe wij aan de randvoorwaarden voldoen, dan is het best bizar eigenlijk. We trainen één keer per week met maximaal tien man.”

,,De Sinterklaasvieringen of vakanties moeten nog steeds kunnen.”

Met die gedachte in het achterhoofd is een eventuele plek in de Tweede Klasse misschien mooi, maar lijkt het tevens (te) hoog gegrepen. ,,We zijn daarom ook met een groepje bezig om te kijken hoe we er volgend jaar voor staan. We zijn met het team naar Sevilla geweest en hebben daar met elkaar gesproken over het volgende seizoen.”

,,Als iedereen blijft, hebben we een aardig team. Alleen moeten we er nog één of twee goede jongens bij hebben. Ook moeten we de verantwoordelijkheid nemen dat er elke week een goede ploeg staat. De Sinterklaasvieringen of vakanties moeten nog steeds kunnen. Maar daarin moeten we duidelijk naar elkaar zijn. Je kan deze week of volgende week nog wel namen van ons verwachten…”

Foto: Trudy van den Berg

Lees ook: ‘Kagia verliest ook in het hoofd van Soccer Boys’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)