Maikey Parami rekent zich nog niet rijk na de twee basisplekken van de afgelopen twee weken. Rijnsburgse Boys won nog van Jong Sparta, maar verloor een week later met de geboren Leidenaar in de basis. Kozakken Boys bleek met 1-3 te sterk. Maar het beginnen vanaf de start geeft Parami hoop. Een goal tijdens een oefenwedstrijd eerder deze week tegen FC Lisse geeft de voetballer nog meer munitie. En dus blijft Parami vechten. ,,Om zelf beter te worden en het team beter te maken.”

Wie weet zegt de goal die hij dinsdag in het vriendschappelijke potje wel iets over de ideeën die zijn coach Wilfred van Leeuwen met Parami heeft. De aanvaller moet het momenteel doen met een reserverol achter aanvallers Max Hudepohl, Frank Tervoert en Jeffrey Jongeneelen. Daarom kreeg de jonge Rijnsburger tegen Lisse een kans op een hele andere positie.

,,Als rechtsback. En op die positie maakte ik nog een goal ook. Het was best even wennen, maar het beviel mij wel. Eigenlijk ben ik een aanvaller, maar daarom weet ik ook precies wat een aanvaller tegen mij gaat doen. Wie weet wordt dit nog vervolgd.”

,,Hoe beter een ploeg is, hoe lekkerder ik het vind om tegen zo’n elftal te spelen.”

Of zijn coach daar ook zo over denkt, zit enkel in het hoofd van Van Leeuwen. De hernieuwde samenwerking bij Rijnsburgse Boys bevalt Parami prima. De twee werkten eerder met elkaar bij VVSB. Alleen legt het verleden tussen de twee hem tot nu toe nog geen windeieren. ,,Ik weet wel dat de credits die ik bij VVSB heb opgebouwd, bij Rijnsburgse Boys niet meer gelden. De laatste wedstrijden ben ik vaak ingevallen, maar een vaste basisplek zat er nog niet in.”

En wat zou Parami dat ongelooflijk graag willen. Dat is echter zwaarder dan ooit voor hem. ,,De selectie van Rijnsburgse Boys is erg breed en goed. Ook de nieuwelingen passen zich heel makkelijk aan. Bij Jeroen Spruijt en Bram Ros bijvoorbeeld krijg je het idee alsof ze al veel langer op dit niveau spelen. Dat zegt wel wat over hun kwaliteiten.”

Goed team
En dus weet de 23-jarige aanvaller dat wanneer hij zaterdag de bus instapt naar Hardenberg, lang niet zeker is van een plek in het elftal bij het eerste fluitsignaal. En ook dat een driepunter geen abc’tje gaat worden voor Rijnsburgse Boys ,,HHC Hardenberg is een moeilijke ploeg om tegen te spelen. Het is nooit zo dat ze echt extreem goede spelers hebben, maar vooral dat ze een goed team zijn.”

,,Maar hoe beter een ploeg is, hoe lekkerder ik het vind om tegen zo’n elftal te spelen. Het geeft jezelf iets extra’s. Ze staan nu nog maar één puntje achter op ons. Ze mogen niet over ons heen gaan”, lacht de vrolijke Parami, die uitkijkt naar zaterdag.

,,De ene gaat zitten Netflixen, anderen leggen een kaartje of luisteren naar wat muziek.”

,,Al zijn het wel lange dagen, dit soort uitwedstrijden. We zijn vroeg op de club, eten daar wat en drinken rustig een bakje koffie met elkaar. Dan wordt de wedstrijd nog even met elkaar besproken en gaan we de bus in. Iedereen beleeft de reis naar Hardenberg op z’n eigen manier. De ene gaat zitten Netflixen, anderen leggen een kaartje of luisteren naar wat muziek. Eigenlijk is het één grote, gezellige boel.”

Gezin
Juist die ontspanning is misschien wel de beste manier om toe te werken aan het duel tussen de nummer vijf (Rijnsburgse Boys) en nummer zeven (HHC Hardenberg) van de Tweede Divisie. ,,Het belangrijkste is om veel plezier te hebben in het voetbal. Ik ga in ieder geval keihard mijn best doen voor die basisplek. Dan zaterdagavond laat thuiskomen met drie punten en zondag tijd geven aan mijn gezinnetje.”

Foto: Orange Pictures

Lees ook: ‘Hoe is het met: Joost Kuhlmann’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)