Lang, heel lang leek VVSB de naweeën van de beker te ondervinden. Totdat Maikey Parami een minuut voor tijd de winnende goal binnenkopte tegen UNA (2-1). In een klap leek de ‘bekerjetlag’ te zijn vergeten. De pijlsnelle aanvaller lijkt een patent te hebben op late goals. Er ontstond geen volksfeest zoals na zijn beslissende goal tegen FC Den Bosch, maar de opluchting was duidelijk af te lezen van de Noordwijkerhoutse gezichten. Door de overwinning staat VVSB nu zesde en schuift het over UNA heen.

In alles was het bekeravontuur nog terug te zien in Noordwijkerhout. Pupillen wilden op de foto met hun helden, spandoeken die in de Galgenwaard al waren getoond sierden het sportpark weer en de laatste restjes paars-gele confetti waren nog tussen de tegels te vinden. Ook op het veld waren de sporen van afgelopen woensdag zichtbaar. VVSB worstelde tegen directe concurrent UNA. De bezoekers konden leven met de 1-1 stand die lang op het bord stond, maar Parami niet. De aanvaller kopte een voorzet van Bekooij binnen in de 89e minuut.

,,Heerlijk toch?”, lachte Parami na afloop. ,,Maar vooral de drie puntjes zijn super belangrijk. De trainer zei het mooi: ‘we hebben een stippellijn onder Utrecht gezet’, geen streep, want we mochten er nog best wel even van genieten, maar vandaag moesten we er weer staan.”

12809967_10153979611371703_259147329_o                                     VVSB viert de 1-0 van Tommy Bekooij, ook gemaakt met het hoofd

Toch kwam VVSB pardoes in de vijfde minuut al op achterstand. Een lange bal viel tussen de verdediging en VVSB-doelman Van der Meer in. De keeper stond net iets te ver voor zijn goal en Sebrechts kopte de bal slim over Van der Meer heen. De twintig minuten daarna trok VVSB de wedstrijd naar zich toe. De Noordwijkerhouters waren al dichtbij toen een corner op de doellijn nog werd tegengehouden door de keeper. In de scrimmage leek de bal over de lijn, maar de scheids- en grensrechter waren gedecideerd en kenden geen goal toe.

Vlak daarna was het Bekooij die de goede fase onderstreepte met een kopgoal uit een corner. ,,We wilden echt niet met 0-1 de rust ingaan. Dat was gezien de eerste helft ook niet nodig geweest”, vond Bekooij. ,,Wij probeerden wel te voetballen waar het kon en dat lukte in de eerste helft ook nog wel, de tweede helft was slechter. We kwamen zelfs ook nog een paar keer goed weg.”

VVSB ontsnapt
Bekooij doelde onder meer op een aanval van UNA in de eerste helft die twee keer het aluminium raakte. Eerst schoot Sebrechts randje zestien hard op de lat, de afvallende bal werd door Van Wanrooij op de buitenkant van de paal geschoten. In datzelfde eerste bedrijf bleef een slechte terugspeelbal van Ruigrok ook onbestraft.

In de tweede helft verloor Jozic een bal op het middenveld dat een directe tegenstoot opleverde. In overtalsituatie counterde UNA deze ultieme kans slecht uit. VVSB kon daar in het tweede bedrijf amper uitgespeelde kansen tegenover zetten. UNA vond het wel prima, waardoor het spelniveau naarmate de wedstrijd vorderde steeds meer zakte. De pijp leek leeg. Niet gek, na zo’n midweekse wedstrijd tegen FC Utrecht voor de KNVB-beker. ,,Zo, die wedstrijd voelde ik nog wel in mijn benen hoor. Niet normaal”, is Bekooij eerlijk.

12696653_10153979611376703_1886238056_o                                                   Maikey Parami kopt de belangrijke 2-1 binnen

Ook zijn collega aan de linkerflank, back Jelmer Vijlbrief, was kapot na afloop. ,,In de tweede helft voelde ik mijn benen wel hoor. We hadden het lastig vandaag. Maar het resultaat telt”, lacht Vijlbrief van opluchting. ,,Sterker nog, ik had die 2-1 niet meer verwacht. Zij mochten echt niet winnen hier. Maar vooral gezien de eerste helft vind ik het verdiend. Zij kwamen hier voor een puntje. Dat begrijp ik niet. Wij hebben zo’n wedstrijd van Utrecht in de benen, maar ze vlogen er niet op vandaag. Ze jaagden weinig af.”

,,Dat we hier winnen getuigt van klasse. Dat ons elftal dit kan opbrengen is super”, complimenteert Vijlbrief zijn collega’s over de teamgeest van VVSB. ,,Met deze overwinning staan we wat comfortabeler in de top zeven. Nu een serie neerzetten en dan gewoon vast op plek vier of vijf staan. Daarna kunnen we misschien nog wel eens verder naar boven kijken. Nu WKE er uit is, zit het wel heel dicht bij elkaar.”

Nog eventjes genoten de spelers na afloop van het bekeravontuur en de complimentjes die ze nog steeds ontvingen uit het Noordwijkerhoutse kamp. ,,Het was een fantastische tijd”, blikt Vijlbrief terug. ,,De beker was geweldig voor de hele club. Het is denk ik voor elke speler het hoogtepunt geweest uit zijn carrière.” Bekooij valt zijn teammaat bij. ,,De knop moest effe om. Van 24.000 toeschouwers naar 800 is ook wel een verschilletje. De focus gaat weer volledig op de competitie. Dit zijn hele belangrijke punten.”

VVSB – UNA 2-1 (1-1) 5. Sebrechts 0-1, 23. Bekooij 1-1, 89. Parami 2-1

VVSB: Van der Meer, P. van der Slot, Zwart, Kraaijvanger, Vijlbrief, Jozic, Ruigrok (46. Tavilla), Van Niel, Bekooij (90. Admiraal), Serbony (72. De Rijk), Parami

Foto’s: Tino Stulen