De beslissing kwam voor velen als een verrassing: Maikey Parami stopt per direct als voetballer van Rijnsburgse Boys. Maar de voormalig bekerheld van VVSB staat volledig achter zijn besluit. ,,Ik moet prioriteiten stellen”, legt de 24-jarige aanvaller uit. ,,Ik heb thuis een vrouw en twee kinderen, die ik nauwelijks zie doordeweeks. Niet bij je gezinnetje zijn, dat is gewoon niks.”

De combinatie voetbal, werk en een opleiding was voor hem niet meer te doen. Zo werkt Parami doordeweeks fulltime bij het vertaalbureau Urgent Vertalen in Den Haag, waar hij onder meer documenten vertaalt. ’s Avonds traint hij drie keer per week en op de overige twee avonden zit hij tot half 11 op de Haagse Hogeschool voor een deeltijdopleiding Finance & Control.

,,Dan wordt het een soort domino-effect.”

Huiswerk
,,Ik was geen avond thuis. Alleen op zondag was ik dan vrij. Ik had geen eens tijd om te leren, want ik krijg ook huiswerk mee. De opleiding ging er onder lijden en dat wilde ik niet meer. Ik heb me afgevraagd: ‘wat heb ik in de toekomst aan voetbal’? Prof word ik niet meer, maar met deze opleiding kan ik later misschien verder komen.”

Afgelopen zomer startte Parami aan zijn deeltijdopleiding. Hij had echter verwacht dat het hem makkelijker zou afgaan. ,,Ik dacht dat ik alles wel zou redden, maar achteraf gezien was het zwaarder dan gedacht. Anders was ik misschien afgelopen zomer al gestopt met voetballen.”

,,Ik denk dat iedereen die in mijn schoenen had gestaan, precies hetzelfde had gedaan.”

‘Hoogst haalbare’
De vleugelspeler, die dit seizoen merendeel van de wedstrijden in de basis mocht beginnen van trainer Wilfred van Leeuwen, kreeg genoeg respect van de spelersgroep voor zijn beslissing. ,,Ze vonden het ontzettend jammer, maar begrepen het wel. Ik denk dat iedereen die in mijn schoenen had gestaan, precies hetzelfde had gedaan.”

,,Ik baal er wel van dat ik het team niet meer kan helpen, want we hadden elkaar hard nodig. Maar als ik dit besluit niet had genomen, dan zou zowel voetbal als m’n opleiding slecht gaan. Dan wordt het een soort domino-effect.”

Wat Parami in de toekomst gaat doen, weet hij nog niet. ,,Ik ben pas 24. Eerst moet ik alles op een rijtje krijgen. Daarna kijk ik wel verder. Als ik weer ga voetballen, dan wil ik in ieder geval voor het hoogst haalbare gaan. Want op een lager niveau voetballen, daar heb ik geen zin in. Maar vanaf nu houd ik me even niet meer bezig met het spelletje”, besluit de aanvaller, die woonachtig blijft in Rijnsburg.

Archieffoto: Hans Heemskerk

Lees ook: ‘Rijnsburgse Boys haalt tweede versterking binnen’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 16 apr.
Districtsbeker
FC 's-Gravenzande4-0Ter Leede 2
Za. 20 apr.
Barendrecht14.30Katwijk
FC Lisse14.30Achilles '29
SJC14.30Eemdijk
DFS Opheusden14.30Ter Leede
TAVV14.30Valken '68
CVC Reeuwijk14.30Van Nispen (zat.)
DWO14.30VVSB (zat.)
Quick Boys15.00Noordwijk
Rijnsburgse Boys15.30De Treffers
Jong Sparta15.30VVSB
Overbos15.30Kagia
TAC '9017.00Foreholte
Jong FC Den Bosch18.00FC Rijnvogels
Ma. 22 apr.
Hillegom14.00sv Hoofddorp
ESTO14.00Teylingen
Warmunda14.00Madestein