"banner

Doelman van sv Hillegom zijn, is niet zo makkelijk als men denkt. Niet alleen door de sportieve prestaties van afgelopen en het huidige seizoen, maar ook door de erfenis van Daan Ruigrok. Vraag het Rahim Gök, Davey Braggaar of ook aan de nieuwe keeper Donovan Partosoebroto. Altijd zal de achterban een vergelijking maken met Ruigrok. Toch slaagt Partosoebroto er tot op heden redelijk goed in om zijn voorganger te vervangen en dat komt niet alleen door zijn keeperskwaliteiten. 

De doelman ligt ontzettend goed in de groep. Spelers lopen met hem weg, lachen wat met hem en spreken hun vertrouwen naar de doelverdediger uit. Partosoebroto is enorm snel geïntegreerd op De Zanderij. Zo snel dat hij de belangrijkste mensen binnen de club al kent.

Barman
,,Op donderdag doen we na de training altijd wel een biertje met het team en dan kom je altijd wel dezelfde gezichten tegen”, zegt hij over de band die hij met bepaalde mensen binnen de club heeft. ,,De mensen rondom de selectie kende ik al, maar alles daar omheen nog niet. Ik moet zeggen dat het vrij snel is gegaan. Ik ken nu bijna alle namen van de belangrijke vrijwilligers. Van de barman tot aan de materiaalman.”

,,Ik ben niet een jongen die hier voor één seizoen komt voetballen en daarna weggaat”

Dat zegt iets over de Hoofddorper. Hij is met een missie naar Hillegom gekomen. Hij wil iets bereiken met de eersteklasser. Snel integreren helpt daaraan mee. ,,Ik ben niet een jongen die hier voor één seizoen komt voetballen en daarna weggaat. Zo zit ik niet elkaar, nee. Ik denk zelfs dat dit een mooie club is om eventueel mijn carrière af te sluiten.”

Geen onbekende
Toen de oud-jeugdspeler van Ajax de overstap maakte naar de blauw-witten was hij geen onbekende. In het verleden stond hij onder de lat bij competitiegenoten sv Hoofddorp en Legmeervogels. Het maakte de overstap naar De Zanderij iets makkelijker, aangezien hij zijn teamgenoten al meemaakte in de onderlinge duels.

,,Als ze vorig seizoen in de nacompetitie waren gedegradeerd naar de Tweede Klasse, dan was ik alsnog hier naar toe gekomen hoor”

,,Dat was natuurlijk wel een voordeel voor mij”, gaat Partosoebroto verder. ,,Ik moet zeggen dat ik door de jongens fantastisch ben opgevangen. Niet alleen door de spelersgroep, maar ook door de mensen op de club. Daarnaast is alles hier goed geregeld en spreekt het sportcomplex mij enorm aan. Het is allemaal erg professioneel en daar hou ik wel van.”

Kwaliteitsimpuls
De doelman was één van de nieuwelingen die afgelopen zomer werd toegevoegd aan de selectie van Stefan Teeken om voor een kwaliteitsimpuls te zorgen. Toch staat de ploeg wederom op een nacompetitieplek en lijkt er weinig te zijn opgeschoten. Ondanks dat hij een buitenstaander is, zal hij de club nooit laten vallen.

,,Als ze vorig seizoen in de nacompetitie waren gedegradeerd naar de Tweede Klasse, dan was ik alsnog hier naartoe gekomen hoor. Dit is echt een hele mooie en warme club. Voor mij werd het tijd voor iets anders en dat heb ik hier gevonden. Ik stap met plezier in de auto van Hoofddorp naar Hillegom. Het enige nadeel is, is dat ik nu wat minder biertjes kan drinken”, sluit hij af met een knipoog.

Foto: Dirk van de Reep

Lees ook: ‘Hillegom moet zich achter de oren krabben: wat is de ploeg opgeschoten? (plus video)’ 


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 19 mrt.
Oefenduel
Katwijk2-5Jong ADO Den Haag
Za. 23 mrt.
Eemdijk14.30Quick Boys
FC Lisse14.30DVS'33 Ermelo
Ter Leede14.30SC Feyenoord
FC Rijnvogels14.30Swift
Soccer Boys14.30Valken '68
Kagia14.30HYS
Nieuwkoop14.30Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)15.00Zwammerdam
Katwijk15.30Rijnsburgse Boys
Achilles '2918.00Noordwijk
SJC18.00SteDoCo
Zo. 24 mrt.
Hillegom14.00Velsen
Foreholte14.00RVC'33
GDA14.00Teylingen
VCS14.30Warmunda