De foto waarop Bob Hoogkamer vol trots het shirt van zijn nieuwe club Van Nispen toonde maakte direct veel los. De 38-jarige routinier keert na vier jaar geleden te zijn gestopt weer terug op het voetbalveld. ,,Hoewel dat nog wel mee zal vallen denk ik”, draait Hoogkamer direct het eventuele verwachtingspatroon rond zijn rentree flink terug. ,,Ik ga er zelf vanuit dat ik straks op parttime basis actief zal zijn. Om in het jargon te blijven zo’n 0,2 Fte.”

Uiteindelijk kon Hoogkamer geen ‘nee’ verkopen toen Jon Joost Cornelissens, een van de spelers van het succesvolle zaterdagteam, hem maar weer eens vroeg om volgend seizoen aan te sluiten bij Van Nispen. ,,Nadat ik ja gezegd had en op de foto was gegaan, stond ik wel even te kijken van de reacties die mijn besluit meteen losmaakte. Noem het een gevoel van ‘wat gebeurt hier?’”

Noordwijk
,,Dat ik als een soort ‘oproep-voetballer’ bij Van Nispen aansluit is wel de afspraak die ik gemaakt heb toen ik definitief toezegde om daar te gaan spelen. Ik zie het vooral als een nieuw avontuur om straks in de Tweede Klasse actief te zijn. Het niveau kan ik nu nog niet helemaal inschatten, maar ik voel me fit. Daar zal het straks dus niet aan liggen.”

,,Er hangt rond dat team altijd een ‘vrijheid blijheid’ sfeertje en dat past precies bij de manier waarop ik straks inzetbaar ben.”

De zaterdagtak van Van Nispen legde het afgelopen seizoen met overmacht beslag op de titel in de Derde Klasse. Met een team waarvan de kern bestaat uit spelers die langzaam naar de dertig kruipen. Desondanks wordt het voor de tien jaar oudere Hoogkamer een hernieuwde kennismaking met spelers waarmee hij in het verleden bij Noordwijk voetbalde.

,,Dat is ook precies de reden waarom ik op hun verzoek ben ingegaan. Leuke gasten, die allemaal goed tegen een bal kunnen trappen. Na een keer te hebben meegetraind, zag ik het wel zitten. Er hangt rond dat team altijd een ‘vrijheid blijheid’ sfeertje en dat past precies bij de manier waarop ik straks inzetbaar ben. Of liever gezegd stand-by.”

,,Mijn naam zul je dus niet elke week op het wedstrijdformulier gaan tegenkomen. En als ik dan een paar weken niet gespeeld heb,  moet het ook geen probleem geven dat ik een keertje wel de plek van iemand anders inneem. Dat wil ik niet en dat werkt ook niet. Niets moet, alles mag. Hoe dat uitpakt moet ik natuurlijk afwachten. En misschien wordt het toch veel meer, terwijl het natuurlijk ook weleens kan tegenvallen.”

,,Voetballen blijft nu eenmaal heerlijk. Bovendien past het prima bij mijn privé-situatie.”

Zijn komst naar Van Nispen (zat.) betekent geen uitbreiding van zijn voetbalactiviteiten. Hoogkamer: ,,Met Noordwijk 5 speelde ik ook nog weleens mee met de oudere garde. Dat team stopt er echter mee. Het zeven tegen zeven dat ik al enkele jaren bij Hillegom in competitieverband speel, blijf ik er wel gewoon bij doen. Voetballen blijft nu eenmaal heerlijk. Bovendien past het prima bij mijn privé-situatie.”

Prikkelend
,,We spelen straks in een ‘Leidse afdeling’. In die stad woon ik en dat komt daarmee goed uit omdat ik op zaterdagmorgen mijn kinderen graag wil zien voetballen. Allemaal zaken die ik mee heb laten wegen. Eigenlijk is het op deze manier een perfect plaatje geworden. Daarnaast heeft dit wel iets prikkelends voor me, dus waarom niet”, sluit de oud-middenvelder met een grote glimlach af.

Foto: Van Nispen (zat.)

Lees ook: ‘Programma VIDB BusinessCup powered by Van Duyn Van der Geer’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)