Met de degradatie van SJC uit de Derde Divisie naar de Hoofdklasse kwam er enkele weken geleden een einde aan de meest succesvolle periode uit de geschiedenis van de club. Nog nooit had de bijna honderd jarige vereniging op een dergelijk niveau gespeeld. Een periode die werd ingezet in de tijd van Laurens Mouter, zo’n 5 jaar geleden en z’n hoogtepunt kende met de promotie van vorig seizoen. Bestuurslid technische commissie Patrick van den Berg maakte het allemaal van dichtbij mee. Na zes jaar neemt hij afscheid. Met trots en een glimlach, maar ook kritisch. ,,We konden het gat niet opvullen.”

Zes jaar geleden ging Noordwijker Van den Berg als vrijwilliger van SJC mee naar een uitwisseling met een Engelse voetbalvereniging. Daar was de vrouw van John van der Zwet, toen al lid van de TC bij. Zij tipte haar man om het gesprek aan te gaan met Van den Berg. Zo geschiedde. Van den Berg, die in het dagelijks leven een keukenzaak runt, woonde een vergadering bij en ging niet meer weg.

Hallo Patrick. Had jij zes jaar geleden een idee waar je in stapte?
,,Nee, ik had geen flauw benul. Het allereerste gesprek kan ik me nog goed herinneren, waar ik bij ging zitten. Dat was met Mouter. Ik zei toen al: ‘jongens, ik ga notuleren en waarschijnlijk dingen zeggen waarbij je denkt: ‘wat een domme vragen”. Maar ik moest er gewoon in groeien, de stand van zaken weten.”

,,Die avond heb ik enthousiast genotuleerd. Na de vergadering ben ik nog achter mijn computer gekropen en heb ik alle stukken doorgestuurd naar de aanwezigen. Die wisten niet wat ze meemaakten. Dat was in de jaren daarvoor nog nooit voorgekomen. Na twee, drie keer was dat wel over hoor, want je hebt er gewoon geen tijd voor.”

,,Toen hield het in dat ik bemiddelde tussen alle partijen. Van trainers van de jeugd tot de hoofdtrainer. Ook op donderdagavond was ik altijd bij de selectie om een luisterend oor te zijn, voor de spelers en trainers. Als je wat opvangt, onvrede bijvoorbeeld, moet je dat weer op een tactische manier onderbrengen bij de trainer. Dat werk vond ik altijd ontzettend leuk.”

REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude