De een gaat Valken ’68 verlaten, terwijl de ander de Valkenburgse formatie nog minimaal een seizoen trouw blijft. Verdediger Thomas Paauw zal volgend seizoen niet meer te bewonderen zijn op ’t Duyfrak. Dit in tegenstelling tot aanvaller Sven Boonstoppel, die heeft besloten niet in te gaan op (weer) een aanbieding van FC Rijnvogels.

,,Ik ga er een jaartje tussenuit”, zegt Paauw. ,,Ik heb veel blessures gehad, vooral aan mijn knie, en daardoor voel ik het gewricht steeds vaker opspelen. Ook wil ik voorrang geven aan m’n maatschappelijke carrière. Ik studeer in september af en wil een serieuze baan vinden.”

De centrale verdediger sluit niet uit dat hij na zijn rustpauze weer zijn rentree zal maken. ,,Dat zou kunnen. Ik wil het komend seizoen ook gebruiken om m’n knie sterker te maken door krachttraining te doen.” De Rijnsburger stelt dat hij nu al kan terugkijken op een mooie carrière. ,,Ik heb met Rijnsburgse Boys 2 en Valken genoeg prijzen gewonnen de laatste jaren. Het ligt ook niet aan de club. Ik heb het prima naar m’n zin, maar andere dingen zijn ook belangrijk in het leven.”

Angst

Er resten hem nog twee competitiewedstrijden, waarin het ontlopen van nacompetitievoetbal moet worden bewerkstelligd. Zaterdag gingen Paauw en zijn teamgenoten met 2-0 onderuit bij ARC waardoor de gevreesde elfde plek nu is ingenomen. Paauw stelt dat er angst in de ploeg is geslopen na een reeks van nederlagen. ,,We durven niet te voetballen. Dat zag je zaterdag tegen ARC ook weer. Waar we voorheen misschien wel dat mannetje durfden in te spelen, doen we dat nu niet. Ook de aanvallers zijn bang om een actie te maken, want balverlies kan gevaar opleveren. Het spel is niet eens zo slecht. Daarom heb ik er nog alle vertrouwen in.”

Ook Boonstoppel heeft dat nog, al durft hij het niet meer hardop te zeggen. ,,Ik heb het steeds geroepen, maar desondanks staan we nu wel waar we staan.” Boonstoppel zei eind februari reeds dat Valken voor zijn gevoel veilig was.

De aanvaller wil koste wat kost zijn ploeg behoeden voor de nacompetitie. De topscorer van Valken ’68 met acht goals wil doorbouwen richting volgend seizoen, vandaar dat misschien wel het grootste talent in de regio heeft besloten om de Valkenburgers trouw te blijven. Ondanks opnieuw interesse van Rijnvogels, de ploeg die hem vorig seizoen ook al wilde hebben. ,,Ik heb pas nog gebeld met Hein van Heek en hem verteld dat ik nog een seizoen bij Valken ’68 blijf.”

Vijftien goals

,,Ik vind dat ik te weinig heb laten zien dit seizoen”, toont de linksbuiten zich zelfkritisch. ,,Ik heb zelfs een paar keer wissel gezeten en ben niet echt constant geweest. Ik wil een goed seizoen draaien voordat ik wegga. Anders ben ik gewoon nog niet toe aan een stap hogerop.” Hij heeft al een doel in gedachten. ,,Laten we zeggen rond de vijftien goals en belangrijk zijn met acties en assists.”

Boonstoppel stelt dit seizoen veel te hebben geleerd. ,,Vooral op fysiek vlak moet ik nog sterker worden. De stap tussen Eerste en Tweede Klasse is best wel groot heb ik gemerkt. De spelers zijn een stuk beter en meer ervaren. Ik moet slimmer worden.”

Bang dat Rijnvogels, dat hij nu twee keer ‘nee’ heeft verkocht, hem uit het oog zal verliezen, is hij niet. ,,Ze zullen me best blijven volgen, maar ik kan ook begrijpen als ze nu genoeg van me hebben. Ik heb twee keer nee gezegd. Alleen dit voelde gewoon het beste.”

Tekst: Tom van der Wilt

Foto: Gerrit van der Nagel


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)