Een perfecte zondag voor VVSB. De Noordwijkerhouters evenaarden een clubrecord, veroverden de tweede periodetitel in de Derde Divisie Zondag en liepen ook nog drie punten in op koploper ADO ’20. VVSB won zelf met 2-0 van Hercules en zag de concurrent met grote cijfers onderuitgaan.

VVSB wist dat het bij een overwinning wel eens een heel mooie middag kon worden. En dat lukte. In de 41e minuut zorgde Leroy George voor de openingsgoal. Diep in de tweede helft, in de 85e minuut, volgde de beslissing via Danny Bakker: 2-0.

Daarmee wonnen de paarsgelen voor de elfde keer op rij en evenaarden ze een clubrecord. Slechts eenmaal eerder in de clubhistorie werden elf achtereenvolgende zeges geboekt. Dat gebeurde in de vorige eeuw, in het seizoen 1998/1999, toen tussen 30 maart en 11 mei louter werd gewonnen door de toenmalig tweedeklasser.

Nog maar een punt achterstand
Door het verslaan van Hercules deed VVSB ook ranglijst-technisch goede zaken. Koploper ADO ’20 kreeg namelijk een ongenadig pak slaag op bezoek bij TOGB (6-0) en daardoor liep het gat terug tot één punt in het voordeel van de Heemskerkers. Over twee weken is het overigens ADO ’20 – VVSB.

Als kers op de taart pakte VVSB ook nog de tweede periodetitel. De nummer twee in dat klassement, Blauw Geel ’38, speelde namelijk gelijk tegen Groene Ster. Daardoor is VVSB twee ronden voor het einde niet meer te achterhalen en werd het eerste prijsje van het seizoen binnengehaald.

VVSB – Hercules 2-0 (1-0)
Goals: Leroy George, Danny Bakker

Foto: Orange Pictures

Lees ook: VVSB jaagt op oud clubrecord en kan mogelijk ook periodetitel pakken
Check ook: Rauws pakt verantwoordelijkheid binnen en buiten de lijnen


POPULAIRE BERICHTEN