In een wedstrijd met twee verschillende tactieken werden er veel goals gemaakt, de nodige gele kaarten gepakt en velen kansen gemist. Rijnsburgse Boys – Excelsior Maassluis (2-2) werd zodoende best een aantrekkelijke wedstrijd voor de neutrale toeschouwer. Beide ploegen lieten zich aanvallend gelden en dat zorgde voor een mooi en open duel op Sportpark Middelmors.

De speelwijze van beide ploegen kon je op voorhand al invullen; Rijnsburgse Boys de aanvallende partij, Excelsior Maassluis in een iets meer afwachtende houding.  Rijnsburg begon in een 3-4-3 opstelling, met daarbij Wesley Goeman en Bram Ros als controleurs tussen de verdediging. De bezoekers zakten zoals verwacht wel in, maar probeerden als ze de bal hadden, aanvallend ook goed mee te doen. Met name via de rappe buitenspelers werd er vaak voor dreiging gezorgd.

Weggeven
‘De Uien’ probeerden met balbezit de bal met een hoog tempo te laten gaan en zo de ploeg van Dogan Corneille kapot te spelen. Als de bal rond ging bij de ploeg van Wilfred van Leeuwen stond iedereen zo breed mogelijk. Maar de zwart-gelen waren vaak te slordig, vond ook de uitblinkende Bram Ros. „We speelden vandaag een te laag baltempo en creëerden te weinig. Dan zie je dat het een hele lastige pot wordt.”

„Als de tegenstander een mooie goal maakt dan kan je er mee leven, maar dit soort goals mogen wij niet meer weggeven.”

De goals kwamen bij allebei de ploegen op een knullige manier tot stand. Twee domme penalty’ s voor beide teams, een blunder van keeper Jean- Paul van Leeuwen en een te zwakke verdedigende actie van Goeman leverden de goals aan beide kanten op.

Door de aanvallende speelstijl van de Rijnsburgers was een tegengoal niet ondenkbaar, maar de manier waarop de doelpunten werden weggegeven, kon trainer van Leeuwen niet begrijpen: „Als de tegenstander een mooie goal maakt dan kan je er mee leven, maar dit soort goals mogen wij niet meer weggeven.”

Vincent van den Berg
Ondanks de vier goals die al werden gemaakt, was het gek dat de score nog niet verder werd uitgebreid. De thuisploeg kreeg nog genoeg mogelijkheden. De bezoekers leken geen problemen te hebben met het optische overwicht van de thuisploeg. Toch had de ploeg van Corneille er nog met de volle buit vandoor kunnen gaan.

Bram Ros geeft de bal voor in de wedstrijd tegen Excelsior Maassluis

,,We mogen tevreden zijn met een punt, want voor hetzelfde geldt schiet Vincent van den Berg hem in de laatste minuut erin. Toch denk ik dat we als team gefaald hebben”, vond Bram Ros na afloop van het gelijkspel.

Wesley Goeman
Een opvallend gegeven in de wedstrijd was de basisplaats van Goeman. Hij was vorig seizoen nog aanvoerder, maar in de eerste wedstrijd van het seizoen moest hij op de bank plaatsnemen. Ditmaal mocht hij wel in de basis beginnen omdat Bart Freke niet kon spelen vanwege een migraine aanval.

„Bij het voetbal horen tegenslagen. Ik ben professioneel genoeg om daarmee om te gaan.”

Van Leeuwen over die keuze: ,,We hebben het van te voren intern besproken. Ik heb met Hidde Prijs en Carlos Opoku gesproken over de keuzes die we gingen maken en uiteindelijk vind ik dat we genoeg argumenten hadden om Wesley te laten starten.”

Wisselspeler
De hoofdrolspeler zelf had de afgelopen twee seizoenen bijna alles gespeeld. Toen hij hoorde dat hij er in de eerste wedstrijd naast stond en dus nog geen vaste keuze was in het keurkorps van Van Leeuwen was hij uiteraard teleurgesteld.

„Bij het voetbal horen tegenslagen. Ik ben professioneel genoeg om daarmee om te gaan. Ik loop al genoeg jaren mee om ook dat op te pakken en de knop om te zetten voor mezelf. Maar dat ik niet blij was dat ik niet mocht spelen, dat was duidelijk, maar dat is geen enkele wisselspeler. Daarom was ik ook blij dat ik vandaag wel weer aan de start stond.”

Rijnsburgse Boys – Excelsior Maassluis 2-2 (2-2) 7. Hudepohl 1-0 11. Blij (pen.) 1-1 19. Goeman (pen.) 2-1 30. Blij 2-2.

Rijnsburgse Boys: Van Nieuwkoop, Gielisse, Artien, Strooker, Goeman, Spruijt, Ros, Tillema, Hudepohl, Tervoert, Jongeneelen

Tekst: Roy van der Meij

Foto’s: Hans Heemskerk

Lees ook: ‘IJsselmeervogels – VVSB bijna een kopie van een half jaar geleden (plus video)’

Interview met Bram Ros

Interview met Wilfred van Leeuwen (Beelden: Omroep West)
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)