Al na tien minuten kreeg doelman Peter Messemaker (35) van FC Rijnvogels zaterdag de rode kaart voorgehouden van scheidsrechter De Vries. De eerste in zijn lange loopbaan. De tien overgebleven Vogels gingen daarna strijdend ten onder tegen Capelle. Messemaker wacht nu een schorsing van drie duels. Althans, dat is het schikkingsvoorstel. 

,,Ik wilde op de bal duiken”, begint Messemaker zijn verhaal. ,,Alleen was ik te laat dus ik miste de bal, en raakte de speler. Normaal zou dat een strafschop zijn, maar er was al gevlagd voor buitenspel.” Messemaker richt zich vervolgens op en roept nog sorry in de richting van de gevelde spits, Wilmer Kousemaker.

,,Daarna kijk ik weg om de bal te zoeken en voel ik een stomp op mijn borst. Kennelijk was hij het niet eens met mijn ‘sorry’”, vertelt Messemaker. ,,In een reactie deelde ik toen die schop uit. Dat is stom en fout, maar je voelt ergens pijn en dan reageer je.”

Messemaker spreekt naderhand nog de scheidsrechter en diens assistent, maar die hebben de klap van Kousemaker niet waargenomen. ,,Dan weet je dat je de Sjaak bent.”

,,Als ik nog een seizoen doorga, wordt dat sowieso mijn laatste.”

Inmiddels ligt er een schikkingsvoorstel voor drie duels op de mat bij Messemaker. Dat lijkt niet tegen te vallen gezien de soms fikse schorsingen in het amateurvoetbal. Toch twijfelt de ervaren goalie nog of hij in beroep gaat. ,,We hebben een jongen binnen de club die bij de KNVB werkt. Via hem gaan we eens polsen of het zin heeft. Je kan natuurlijk als je beroep aantekent zomaar een paar wedstrijden meer krijgen.”

En dat wil de Messemaker coûte que coûte voorkomen. Want juist nu wil hij genieten van elke minuut. ,,Ik ben nu 35 en het eind van mijn carrière komt wel in zicht. Ik ben een echt voetbaldier en ik wil geen minuut meer missen. Zoals het er nu uitziet mis ik Rijnsburgse Boys, maar al spelen we uit bij Schubbekutteveen, ik vind het allemaal mooi. Ik wil gewoon nog extra genieten dit seizoen, want als ik nog een seizoen doorga, wordt dat sowieso mijn laatste.

Vaderschap
Dat hij misschien beter niet had kunnen spelen is wel duidelijk maar dat lag niet aan de recente gezinsuitbreiding, zoals onder meer gesuggereerd werd door Willem van Zuilen in zijn analyse. ,,Voor mij is het al mijn derde, en de eerste met mijn huidige partner. Het was niet de meest probleemloze bevalling. Na 39 en een halve week ging de baby in een stuit liggen en moesten we naar het ziekenhuis. Mijn vrouw werd opgenomen, maar die zei al tegen mij ‘ga jij nou maar lekker trainen, hier kun je toch niks doen en dan maak je je koppie leeg’. Uiteindelijk werd Boaz woensdagochtend geboren. Ook donderdag ben ik gaan trainen omdat moeder en kind toch nog in het ziekenhuis moesten blijven. Vrijdag waren ze thuis en ging alles eigenlijk goed. Dat ventje doet het fantastisch, dus ik kon zaterdag gewoon spelen. Bovendien had ik gewoon getraind.”

Het werd dus niet de wedstrijd waar hij op gehoopt had. ,,Ik ben in het veld echt een rustige jongen. Ik scheld ook niet op verdedigers. Het blijft stom van me wat er gebeurd is, maar gezien mijn verleden vind ik de straf best hoog. In de zeven jaar hiervoor heb ik geen kaart gepakt.

Samenvatting van Omroep West:

Archieffoto: Kooltuinstrijders


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)