Ondanks drie goals en een 1-3 zege stapte Kees ‘Pier’ Tol zaterdag met de pest in zijn lijf het hoofdveld van Ter Leede af. Spakenburg waande zich al kampioen, maar kreeg vervolgens het onheilspellende nieuws dat concurrent GVVV diep in blessuretijd alsnog had gewonnen bij Barendrecht. Daardoor volgt zaterdag bij VVOG een beslissingswedstrijd.

Toch was er een pleister op de wonde. Tol kreeg goed nieuws uit Noordwijk. Zijn oude ploeggenoten hadden tegen Capelle directe degradatie afgewend. Ondanks dat hij slechts een seizoen aan de Duinwetering speelde, draagt de spits Noordwijk nog altijd een warm hart toe. ,,Ik hoop echt dat ze erin blijven. Vooral voor Robbert de Ruiter. Daar had ik meteen een klik mee. Aardige man en goede trainer. Ik gun hem bij zijn vertrek geen degradatie. Maar het wordt lastig voor Noordwijk. Die clubs uit de Hoofdklasse A hebben goede teams.”

Zelf leken Tol en zijn kompanen de titel voor het grijpen te hebben. De Spakenburgers waren vrijwel de gehele wedstrijd virtueel kampioen. De wedstrijd in Sassenheim was eerder afgelopen dan die in Barendrecht. De spelers, staf en fans van Spakenburg stonden in de startblokken om feest te gaan vieren, maar toen volgde het slechte nieuws uit Barendrecht, waar GVVV in de 96e minuut had gescoord.

,,Ik ben hier helemaal ziek van”, sprak Tol. ,,We waren zo dichtbij…Dit is wel een ’tikkie’. Maar we gaan de komende week hard trainen en dan verwacht ik dat we er zaterdag weer staan.”

Foto: Hans Schalk

POPULAIRE BERICHTEN