,,We spelen een fantastische eerste helft en we balen ervan dat het slechts 0-3 staat. Dat we na afloop met lege handen staan, is alsof je in een slechte film bent beland.” Vleugelverdediger van Teylingen Robbin Hielkema baalde stevig na afloop van de wedstrijd tussen de Sassenheimers en ROAC. De ploeg van Laurens Mouter ging met 0-3 de rust in maar verloor uiteindelijk in de slotfase met 4-3 in Rijpwetering.

Teylingen speelde, net als vorige week bij Den Hoorn, een erg goede eerste helft met vele kansen. De grootste kans op de openingstreffer was nog voor ROAC-middenvelder Sam van der Geest. Hij schoot voor open doel in de rebound over. Daarna waren het de Sassenheimers die dicteerden. Valse spits Tom van der Vlugt was doorgebroken en werd neergelegd. De scheidsrechter wuifde de duikeling weg.

Dit was het startsein tot vele kansen. In de 25e minuut was de ongrijpbare George Hulsbosch weer eens ‘los’ en met een kiezelhard schot. Na een even zo mooie solistische actie mocht Teylingen aanleggen voor een corner. Hielkema nam hem, ROAC-speler Loek van der Star kopte de bal prompt in eigen hok, 0-1.

‘Iedereen was in de veronderstelling dat de wedstrijd gespeeld was, zeker op basis van het vertoonde veldspel en de vele kansen aan Teylingen kant.’

Aanvoerder Raymond Dolieslager knikte vervolgens een mooie voorzet van Dorus van der Voort op de paal en kort daarna ontstond nog een één-twee tussen beide heren. De captain schoot ditmaal op de sluitpost. De 0-2 kon niet uitblijven en dankzij een fantastische combinatie tussen Sepehr Safi, Hulsbosch en Jaap Zwetsloot schoot laatstgenoemde tegen de paal. In de rebound was het de meegelopen Hielkema die het rendement tot twee bracht: 0-2.

Safi kon geheel vrijstaand de marge naar drie tillen na een voorzet van Jaap Zwetsloot, maar hij faalde. Kort voor de rust leek de wedstrijd beslist dankzij de zoveelste actie van Hulsbosch. Hij speelde Melvin van der Krogt vrij op links en die rondde koeltjes af: 0-3.

Iedereen was in de veronderstelling dat de wedstrijd gespeeld was, zeker op basis van het vertoonde veldspel en de vele kansen aan Teylingen kant. Hoe anders was de tweede helft. Een fel strijdend ROAC kwam vrij snel op 1-3 en 2-3 via van Van der Geest en Van der Star. In de fase hierna moest doelman Wessel Zonjee een doorgebroken speler onreglementair stoppen. De leidsman kon niet anders dan de rode kaart voorschotelen. Reservedoelman Steven Hartevelt mocht zijn opwachting maken en Van der Voort kon hierdoor eveneens naar de kant.

‘Een strijd waar Teylingen ook aan gaat deelnemen vanaf nu.’

Teylingen hield lang stand, maar niet lang genoeg. Vier minuten voor tijd werd de 3-3 binnen gewerkt door Floris Hupkes. Een puntendeling leek in de maak, maar Teylingen kreeg nog dé kans op de volle buit. Tom van der Vlugt wist deze kans niet te verzilveren. Aan de andere kant was het goudhaantje Van der Geest die dit wel deed en ROAC drie zeer belangrijke punten schonk in de strijd tegen degradatie. Een strijd waar Teylingen ook aan gaat deelnemen vanaf nu.

Degradatiezone
Een bizarre nederlaag voor de Sassenheimers: een zeer goede eerste helft, met 0-3 comfortabel gaan rusten en toch nog verliezen door de tweede helft met 4-0 (!) te verliezen. Dat kan echt alleen Teylingen overkomen. Door de (onnodige) misstappen de laatste weken staat Teylingen voor het eerst op een PD-plek. Aanstaande zondag, thuis tegen DOSR, moeten er drie punten gepakt worden om met een enigszins lekker gevoel de winterbreak in te gaan. Dit zal moeten gebeuren zonder doelman Zonjee die een wedstrijd schorsing uit gaat zitten.

,,Je moet zo’n wedstrijd simpelweg over de streep trekken en dat laten wij na, dat is niet goed. We hebben een goede ploeg, maar het zit eventjes niet mee. Dan komen er andere dingen bij kijken. We doen voor niemand onder en handhaving moet zeker gaan lukken, maar pijnlijk is deze nederlaag absoluut…”, sloot Hielkema bedroeft af.

ROAC – Teylingen 4-3 (0-3) 24. Van der Star (e.d.) 0-1, 36. Hielkema 0-2, 44. Van der Krogt 0-3, 49. Van der Geest 1-3, 52. Van der Star 2-3, 86. Hupkes 3-3, 90. Van der Geest 4-3

Bijz: 57. Rode kaart Zonjee

Teylingen: Zonjee, Jongen, Dolieslager, Hulsbosch, Hielkema, J. Zwetsloot, D. Zwetsloot, T. van der Vlugt, Van der Krogt, Safi (87. Langeveld) Van der Voort (57. Hartevelt)

Tekst: Koen van der Vlugt

Archieffoto: Peer Compeer