Broos was het vertrouwen in De Zilk. Het toekomstbeeld asgrauw. Maar een zonnige zomer heeft de zondagtak van Van Nispen totaal doen opbloeien. Van een relatief lelijk eendje in de Derde Klasse, zijn de geelhemden omgeturnd naar een ploeg die blaakt van vertrouwen. Onder die omstandigheden won het elftal van Roy Schulpzand afgelopen zondag van Nicolaas Boys met 1-2.

Onder René Ras groeide Van Nispen uit naar een stabiele derdeklasser de afgelopen jaren. Tot er vorig jaar de klad in kwam. Van Nispen eindigde onder in de competitie en Ras had zelf na vier jaar ook behoefte aan een nieuwe uitdaging. De Lissenaar doet het nu prima bij z’n nieuwe club Kagia en ook door De Zilk waait een frisse wind. Beide partijen tevreden.

,,Iedereen staat ook achter het plan van de trainer.”

,,Het geloof is terug, het geloof dat vorig jaar ontbrak”, bevestigt Jeffrey van der Geest. De aanvaller scoorde tegen Nicolaas Boys de openingstreffer van de wedstrijd. De ploeg lijkt veerkracht te kunnen tonen bij tegenslagen in een wedstrijd. Vorige week kwam Van Nispen terug van een 1-3 achterstand tegen Sporting Leiden. Tegen Nicolaas Boys wist het tien minuten voor tijd een gelijkspel nog om te draaien naar een overwinning. Mike van Haaster scoorde de winnende treffer.

Opjutten
,,De trainer jut ons ook op om voor elkaar te vechten. Hij zit achter onze broek aan.” Die arbeidsethos was in de thuiswedstrijd tegen Sporting Leiden zichtbaar. Ook tegen Nicolaas Boys bleek dat andermaal het strijdplan. ,,Iedereen staat ook achter het plan van de trainer”, erkent de aanvaller van de Zilkse derdeklasser.

Joost van Haaster zit zijn directe tegenstander op de hielen

Het plan van Schulpzand zorgde er in ieder geval voor dat Van der Geest in de eerste paar duels een nieuwe positie kreeg. Van de spits, verkaste hij in de openingsfase van de competitie naar de rechtsbuiten plek. ,,Vorig jaar stond ik nog in de spits. Dat kwam vooral omdat Dick Verhoeven en Mike lange tijd geblesseerd waren.”

,,De nieuwe trainer heeft in Dick een nieuw aanspeelpunt gevonden en Mike en ik staan nu op de vleugels. Mike moet vanaf links voor de creativiteit zorgen en ik op rechts voor de snelheid. Die plek vond ik wel even wennen. Ik ben niet de meest technische speler. Zondag stond ik wel in de spits. Mike en Dick begonnen op de bank. Een tactische zet volgens mij.”

,,Nu volgen, als je op de ranglijst kijkt, juist de wat makkelijkere clubs.”

Het bracht de ploeg uiteindelijk geen windeieren. Van der Geest scoorde de openingstreffer en zag z’n tweede goal van de dag nog worden afgekeurd. ,,Er staat een foto op de Facebookpagina van Van Nispen volgens mij. Daar zie je dat ik helemaal geen buitenspel stond.” Uiteindelijk won Van Nispen zondagmiddag wel met 1-2 en bleef de ploeg daarmee in de top meedraaien van de Derde Klasse.

Goed doorgekomen
Dat terwijl de ploeg uit De Zilk – zelf de nummer drie in de Derde Klasse – juist de nummer vier, vijf, zes en acht van de competitie nu heeft gehad. ,,En die wedstrijden zijn we goed doorgekomen. Nu volgen, als je op de ranglijst kijkt, juist de wat makkelijkere clubs. De komende weken gaan we dus sowieso volle bak om in de winterstop bij het linkerrijtje te staan. Zo komen we in die kampioenspoule terecht na de winter en niet de degradatiepoule in onze Derde Klasse.”

Foto’s: Trudy van den Berg

Lees ook: ‘Teylingen verzuimt te winnen van de koploper (plus video)’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 25 mei
Quick Boys14.30ONS Sneek
Noordwijk14.30Eemdijk
SteDoCo14.30FC Lisse
ASWH14.30SJC
Ter Leede14.30FC 's-Gravenzande
RKAV Volendam14.30FC Rijnvogels
Valken '6814.30SVC '08
Van Nispen (zat.)14.30Lugdunum
VVSB (zat.)14.30Be Fair
VVC FC14.30Kagia
Koninklijke HFC15.30Katwijk
GVVV15.30Rijnsburgse Boys
VVSB15.30FC Lienden
Zo. 26 mei
FC Boshuizen14.00Hillegom
Teylingen14.00HVV
Foreholte14.00ONA