Alleen z’n lengte boezemt al angst in bij tegenstanders. Een voetballer om letterlijk tegenop te kijken: Wouter Nolles. Hij is bijna twee meter. Een kenmerk voor de ultieme pinchhitter. Afgelopen zondag bewees hij zijn Foreholte een dienst door in z’n eerste minuten voor het vlaggenschip gelijk te scoren.

De 19-jarige Voorhouter had er slechts 120 seconde voor nodig om z’n voet op het juiste moment tegen de bal te zetten. Z’n intikker was misschien niet de moeilijkste goal, maar was wel de 1-1 tegen Laakkwartier, een degradant uit de Eerste Klasse. Een goal die zijn team ook op het goede spoor zette, want de wedstrijd werd nog met 2-1 gewonnen.

,,Zijn rendement gaat nooit iemand hier meer inhalen”, grapte zijn trainer Marcel IJzendoorn nog over hem na afloop van dat duel in de Tweede Klasse. De Voorhouter kon lachen op de opmerking van zijn trainer, maar schijnt sowieso, als hij in het veld staat, makkelijk het net te kunnen vinden.

Messi
,,Vorig jaar speelde ik in het tweede. Daar maakte ik niet gek veel minuten, omdat we nog veel meer spitsen hadden, maar als ik speelde scoorde ik wel regelmatig. Ik liep daar één op de zeventig minuten. Netjes toch?”, knipoogt de tiener.

Er vertrokken aanvallers: Sam Lemmers en Joeri Stavleu. Anderen zitten in de lappenmand, zoals Chris Guijt. Langzaam maar zeker rook Nolles zijn kans. ,,Het gaat dit jaar ook echt goed. Ook in de voorbereiding heb ik al een paar keer gescoord”, komt het zelfverzekerd uit de mond van de Voorhouter.

,,De balvastigheid gaat steeds beter. Dat is ook één van mijn krachten. Ik ben geen Lionel Messi.” Voorlopig is Nolles tevreden over z’n ontwikkeling: ,,Tot nu toe gaat het goed. Ik hoop op steeds meer minuten. Ik heb natuurlijk ook nog Toni Arroyo voor mij. We gaan zien hoe het dit seizoen gaat lopen. Maar als ik zo door ga, komen mijn kansen wel.”

,,Ik denk wel dat een tegenstander bang is op het moment dat ze zo’n lange spits binnen het veld zien komen.”

Gezien z’n lengte en goede invalbeurt tegen Laakkwartier is de rol als pinchhitter voor Foreholte geen gekke gedachte. Een nadelige bijkomstigheid voor de aanvaller is dan het geringe aantal minuten, waarin hij zich van z’n goede kant moet laten zien.

,,Misschien wel hè? Ik denk wel dat een tegenstander bang is op het moment dat ze zo’n lange spits binnen het veld zien komen. Al speel ik liever vanaf het begin. Hun nummer vier (van Laakkwartier red.) zei het ook al tegen mij. Die vond mij ook nogal fel in de duels. Maar dat hoort bij voetbal.”

Voor Nolles werd het al met al een prima zondag. Hij speelde voordat hij inviel bij het eerste nog met het tweede tegen het reserve-elftal van de Hagenezen en won ook die wedstrijd werd gewonnen: 6-1. En natuurlijk vond de Voorhouter ook in die pot het net.

High five
Onder het genot van een biertje keek de 19-jarige voetballer terug op een historisch gebeurtenis in zijn nog jonge carrière. Voor een echte ‘Foreholter’ is het officiële debuut maken in het vlaggenschip toch wel even een momentje.

,,Vanaf de jeugd af aan speel ik al bij Foreholte. In de ‘C’ kwam ik pas bij de selectie terecht. Daarna heb ik nog even in de B-2 gespeeld en nu sinds twee jaar zit ik echt bij de selectie van het seniorenelftal. Hier deed ik het voor als kind.”

Na een high five loopt de lange spits weg. Wanneer hij buiten komt beginnen z’n teammaten hem toe te zingen. De lange aanvaller lacht verlegen. Z’n zondag kan even niet meer stuk.

Foto: Jeannette Dijkstra


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)