Voor Ter Leede en Noordwijk eindigde de reguliere competitie zaterdag pas, maar vanavond begint de nacompetitie al weer. Beide ploegen gaan proberen om de Derde Divisie te bereiken. Noordwijk begint met een thuisduel tegen DOVO, Ter Leede maakt vanmiddag de lange reis naar Staphorst voor de eerste wedstrijdstrijd tegen de plaatselijke vv. Beide duels beginnen om 20.00 uur.

Staphorst – Ter Leede

Voor tegenstander Staphorst is de nacompetitie geen onbekend terrein. Vorig jaar reikte de ploeg ver, enkel om de voet dwars gezet te worden door FC Lisse. Lisse verloor het heenduel nog met 1-0, maar zette dat destijds voor eigen publiek ruimschoots recht: 6-1. Het is een scenario waar Ter Leede ongetwijfeld voor zou tekenen. Staphorst eindigde de competitie in de Hoofdklasse B als derde op ruime afstand van kampioen ACV (12 punten) en de tegenstander van Noordwijk: DOVO (7 punten). De laatste competitiewedstrijd voor Staphorst was afgelopen zaterdag uitgerekend tegen DOVO. Die ploeg won in Staphorst met 2-3. Voor Ter Leede is het zaak de rug te rechten na het afgrijselijke slot van de competitie. De titel mislopen op doelsaldo is misschien wel het ergste wat een ploeg kan gebeuren. Zaak dus om vanavond een goede uitgangspositie te verwerven.

Noordwijk – DOVO

Noordwijk  treft met DOVO een tegenstander van naam en faam. De ploeg uit Veenendaal kende de afgelopen jaren zijn ups en downs. Zo degradeerde het sinds de eeuwwisseling al tweemaal naar de Eerste Klasse, al was het telkens weer snel present in de Hoofdklasse. In tegenstelling tot Noordwijk speelde het nooit in de Topklasse (of Derde Divisie). Op de website van DOVO valt verder te lezen dat beide ploegen elkaar sinds 1970 18 maal troffen. Acht keer was DOVO de sterkste, zesmaal was Noordwijk de bovenliggende partij. De overige vier ontmoetingen eindigden in een gelijkspel. Net als Noordwijk staat DOVO bekend als een ploeg die graag verzorgd, attractief voetbal speelt. Niet verwonderlijk met een trainer als Gert Kruys aan het roer. Het gaan dus ongetwijfeld twee interessante ontmoetingen worden zonder een van te voren aan te wijzen favoriet.

Arcieffoto: Ron van der Linden


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 2-2FC Lisse
Ter Leede 4-3VVOG
SC Feyenoord 3-0FC Rijnvogels
SVC'083-2Kagia
Valken'68 3-1DoCoS
VVSB (zat.) 1-1Be Fair
Roodenburg 0-4Warmunda
IJsselmeervogels 4-2Noordwijk
Quick Boys 1-1Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 1-0TEC
Sparta Nijkerk 3-1VVSB
Van Nispen (zat.) 1-2Westlandia
Koninklijke HFC 1-1Katwijk
SV Hillegom 5-1Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)