,,Misschien had er meer ingezeten, maar Jong Volendam heeft ook gewoon een goede ploeg.” Doelpuntenmaker Max van Steen had het gevoel dat zijn Quick Boys meer uit het vat had kunnen halen dan een 3-2 verlies tegen de beloften van FC Volendam. ,,De gelijkmaker had gekund, meer ook niet.”

De Katwijkers begonnen zaterdag de Derde Divisie tegen een ploeg die sinds de invoering van de voetbalpiramide gespreksonderwerp nummer één is. Bij het zien van het wedstrijdformulier in het Kras Stadion werd de discussie over beloftenteams nog eens extra aangewakkerd.

Zo stonden Kees Kwakman, Rodney Antwi en Enzo Stroo (slechts enkele minuten) een dag voor het treffen met Quick Boys nog in het veld bij ‘het eerste’ in de Jupiler League tegen FC Oss. Nu zagen de Katwijkers die drie gezichten ook op het kunstgrasveld in Volendam staan.

Discussie
,,Het is wel een verschil of je tegen Kees Kwakman staat of een andere, met alle respect, gemiddelde verdediger in de Derde Divisie”, is Van Steen recht voor z’n raap. ,,Dat blijft een eeuwige discussie. Verder heeft Jong Volendam een goede ploeg. Ze willen wel. Ze lossen alles voetballend op. Dat maakt het ook nog best leuk om tegen te voetballen en hier leer je zelf ook van. Oh, en in zo’n stadion hoor je de supporters van Quick Boys wel extra lekker.”

In de eerste helft stonden de Katwijkers goed. Het 5-3-2 systeem van Jan Zoutman leek z’n vruchten af te werpen. Ten opzichte van vorige week tegen DVS’33 stond Arie de Vreugd weer in de basisopstelling, waardoor aanvoerder Delano a Cohen z’n plek op het middenveld weer in nam. Op de goal stond deze wedstrijd Jesper Hogedoorn in plaats van Martijn de Zwart.

Systemen
De beide ploegen gingen met een 0-0 de rust in. Na drie minuten in de tweede helft zette Dylan Mertens de thuisploeg op 1-0. Na ruim een uur voetbal werd die score verdubbeld. ,,Toen moesten we alles of niets gaan spelen en hebben we het 5-3-2-systeem omgezet naar 4-4-2 met een ruit op het middenveld.”

Het switchen van systemen is volgens Leidenaar Van Steen geen probleem voor Quick Boys. ,,We hebben gewoon een plan B. Iedereen weet op zo’n moment wat hij moet doen. Daar trainen we op. Maar ja, vooral zo’n eerste pot in de competitie wil je gewoon winnen. Helaas is dat ons net niet gelukt. Na de 3-2 waren we er nog wel even dichtbij.”

,,Maar dat wisten we van te voren. Hij had de bruiloft van z’n vader.”

Na de 2-0 van Jong Volendam schoot Van Steen twee minuten later een strafschop binnen. Na de 3-1 van de Volendammers bracht Jesse van Nieuwkerk tien minuten voor tijd de spanning nog terug. Verder kwam Quick Boys niet.

Afwezig
En zo toonden en de Leidenaar en Van Nieuwkerk zich als doelpuntenmakers weer scherp voor de goal. Daar waar het in de voorbereiding er langzaam op begon te lijken dat Yordi Teijsse en Madjer Lukoki het spitsenduo zou worden.

Waar Lukoki de afgelopen weken sukkelde met z’n fysieke gesteldheid, schitterde Teijsse helemaal door afwezigheid. ,,Maar dat wisten we van te voren. Hij had de bruiloft van z’n vader. Nu mochten Jesse en ik dus weer beginnen. We gaan zien hoe dat verder in het seizoen gaat verlopen.”

Jong Volendam – Quick Boys 3-2 (0-0) 48. Mertens 1-0, 65. Smal 2-0, 67. Van Steen (pen.) 2-1, 72. Doodeman 3-1, 80. Van Nieuwkerk 2-2

Quick Boys: Hogedoorn, Bloemendaal, De Vreugd, Bentem, Van der Plas (59. Kuyvenhoven), Ravensbergen (59. Driebergen), Mahmoed, A Cohen, Kharchouch (79. Lukoki), Van Steen, Van Nieuwkerk

Archieffoto: Orange Pictures


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)