Ze kruisen de degens al jaren met elkaar in één gemeente. Noem de woorden ‘De Krom’ niet op Nieuw-Zuid en vice versa. Woon in je Katwijk, dan beken je een kleur: oranje of blauw-wit. De rivaliteit tussen Quick Boys en Katwijk is alom bekend. Hoe het mogelijk is, dat weet niemand: maar zelfs in deze rubriek zijn het deze twee clubs die met elkaar gaan uitmaken wie de Toto van de spelers wint. Dit is de ultieme finale: Henry Opoku (Quick Boys) tegen Stefan Stam (VV Katwijk), de twee spelers die bovenaan en gelijk eindigden. 

De rivaliteit tussen de beide spelers is gezond. Er wordt vooral gelachen om het toeval van weer een Katwijkse twist. De Toto invullen is wat moeilijker deze keer. Waar Henry Opoku vorige keer in de tram zat, zit hij nu in een auto de voorspelling door te nemen. Met Stefan Stam is het gesprek vanwege een vakantie via Whatsapp. De speler met de meeste minuten voor VV Katwijk dit seizoen zit in het buitenland, maar neemt toch de tijd om de Toto even door te nemen.

Let the game begin!

ASWH – Noordwijk
Henry: ,,Een gelijkspel. Dit draait uit op verlenging. Dan denk ik dat Noordwijk uiteindelijk wel wint. Ik zie ze graag volgend jaar terug. Dat wordt weer een heerlijk derby.”
Stefan: ,,Noordwijk wint. Dat is een leuke club met een goede ploeg. Met Dogan Corneille hebben ze ook een leuke trainer.”

FC Lisse – Staphorst
Henry: ,,FC Lisse wint dat. Ook daar zou ik graag volgend jaar een derby tegen willen spelen. Maar ze zijn ook gewoon goed genoeg. Die zie ik wel gewoon in de Derde Divisie voetballen volgend jaar.”
Stefan: ,,Lisse wint. Ik heb lang met Kevin Winter in de jeugd van AZ gespeeld. Ik hoop dat hij ze van degradatie af kan houden.”

RVC ’33 – SV Hillegom
Henry: ,,Ja daar heb ik wel even een onderzoekje naar gedaan hoor. Hillegom gaat dit winnen. Ze hebben thuis ook al gewonnen.”
Stefan: ,,Gelijkspel, geen idee. Haha.”

FC Lisse zondag – Den Hoorn
Henry: ,,Dan ga ik voor Den Hoorn. FC Lisse zondag stopt er mee toch? Ja, die geloven het wel. Den Hoorn wint dit. Stuur je even berichtje als ik gewonnen heb?”
Stefan: ,,Lisse wint. Dan hebben ze zaterdag en zondag wat te vieren. Proost. Trouwens. Als ik in Nederland ben stuur ik je wel even het adres waar de prijs naar toe gestuurd mag worden.”

Wie wint deze clash tussen Katwijk en Quick Boys? Wie mag zich aan het einde van het seizoen de beste voorspeller uit de Bollenstreek noemen van de spelers? Zondagmiddag weten we meer.

Hans van Duijn

Foto’s: Hans van Duijn & Aad de Winter


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC20.00SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk20.00FC Lisse
Warmunda 20.00Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede19.00SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude