,,Voetballen is geen reet aan als het zo moeizaam gaat.” VVSB-verdediger Tomas Arroyo liet weinig heel van de prestaties van zijn eigen ploeg. De Noordwijkerhouters verloren zaterdag voor de derde keer op rij. Op bezoek bij Barendrecht ging de ploeg van interim-trainer Patrick van der Fits met 3-1 onderuit. ,,Terecht ook. We werden op cruciale momenten gewoon overlopen.”

In dat geval kan de nieuwe trainer op geen beter moment komen voor de Noordwijkerhouters. Sinds het vertrek van trainer Eric Meijers naar Spakenburg werd er niet meer gewonnen door VVSB. Bij de laatste wedstrijd onder de Nijmeegse trainer gingen de punten ook al naar de tegenstander, DVS’33. Maar die zaterdagavond was het spel in ieder geval nog bemoedigend.

Randzaken
Sinds VVSB door het noodgedwongen vertrek geen stuurman meer aan boord heeft, is het vlaggenschip ook naar een abominabel niveau gezonken. Niet dat de interim-trainer daar iets aan kan doen, maar de randzaken speelden wel degelijk een rol de afgelopen weken, ondervond Arroyo.

,,Het is makkelijk gezegd, dat het geen rol speelt. Maar daar ben ik het niet mee eens. Ik ben als voetballer wel wat gewend. Alleen volgens mij is dit, in de drie jaar die ik VVSB voetbal, ongeveer de zesde trainer die er voor de groep staat, inclusief de interim-trainers.”

,,De winst op ONS Sneek (7-1) was een positieve uitschieter, maar bij die ploeg leek het wel alsof ze met een kater op het veld stonden.”

,,Er is nu gewoon geen stabiliteit in de ploeg te bekennen. Het is lastig om ons dan dit seizoen met de top vijf te meten. Als we nu na twaalf wedstrijden nog maar de helft van het aantal punten hebben ten opzichte van de koploper, dan hebben we ook helemaal geen recht op de bovenste plekken.”

‘Geen reet aan’
Ook in Barendrecht zonk het VVSB-schip nog iets verder richting de afgrond. ,,Ik vond Barendrecht niet eens zo heel goed, maar wij creëerden ook amper wat. Volgens mij denken we af en toe dat we een hele goede ploeg zijn, terwijl dat allemaal wel meevalt. De winst op ONS Sneek (7-1) was een positieve uitschieter, maar bij die ploeg leek het wel alsof ze met een kater op het veld stonden.”

Op De Bongerd stond VVSB bij rust al met 2-0 achter via treffers van Niels Volthoren en Ramy Salem. In de tweede helft drukte oud-prof Vorthoren de Noordwijkerhouters nog verder in de problemen. De 3-1 in de slotfase van Wout Heemskerk was er slechts ééntje voor de statistieken.

,,Voetballen is leuk als je wint, maar het is geen reet aan als het zo moeizaam gaat. We hadden tegen Barendrecht totaal geen grip op het middenveld en werden volledig overlopen. We willen zelf dominanter gaan spelen, maar dan moeten we er wel voor gaan zorgen dat we de bal in de ploeg houden.”

Duidelijkheid
Een snelle ‘oplossing’ zou misschien zijn dat VVSB het 5-3-2-systeem van het afgelopen jaar overboord gooit en weer switcht naar het oude en vertrouwde 4-3-3-systeem van de seizoenen daarvoor. ,,Maar dan moet je daar wel de juiste spelers voor hebben”, counterde Arroyo die gedachte.

,,Hij kwam donderdagavond even langs op de club. Hij was direct heel duidelijk.”

Er is in ieder geval voldoende werk aan de winkel voor de nieuwe trainer, Richard Plug. Hij werd woensdag gepresenteerd door VVSB. Met Plug lijken de Noordwijkerhouters een strenge maar faire trainer voor de groep te krijgen. En misschien is dat juist nu ook wel even goed voor de paars-gelen.

,,Daar zou je wel gelijk in kunnen hebben. Hij kwam donderdagavond even langs op de club. Hij was direct heel duidelijk. We hoeven niet met gekkigheid aan te komen op de training. Hij vertelde ook dat hij bepaalde regels had voor de groep en dat we daar niet over door hoefden te zeiken. Misschien kunnen we dat nu wel gebruiken.”

Geen virus
Overigens was er rondom Arroyo nog wel een positief puntje te ontdekken. De verdediger kampte vorig jaar met een mysterieus virus in z’n oor. Daar is hij nu volledig van hersteld. ,,Daar merk ik inderdaad helemaal niks meer van. Ik ben nog één keer op controle geweest. De dokter zei dat er helemaal niks meer te zien was. Het kan altijd nog aan de oppervlakte komen, net zoals bij een koortslip. Maar bij dit virus is het een stuk minder waarschijnlijk dat het ook ook echt gebeurt.”

Barendrecht – VVSB 3-1 (2-0) 13. Vorthoren 1-0, 36. Salem 2-0, 84. Vorthoren 3-0, 89. Heemskerk 3-1.

VVSB: Valk; Fecunda, Verhoeve, Arroyo, Zandbergen, Van der Wilden (46. Martins), Evers, De Rijk (65. Heemskerk), Van Niel, Zschusschen (81. El Osrouti), Bouw

Foto: Orange Pictures

Lees ook: ‘Moedig Ter Leede verliest van titelkandidaat DVS’33’

Samenvatting Barendrecht – VVSB (Beelden: Omroep West)


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)