Wederom moest SJC zaterdagavond dezelfde conclusie trekken als na de voorgaande wedstrijden. Negentig minuten gespeeld en nul punten. Toch was de nederlaag die de ploeg van Sjaak Polak leed op de eigen Lageweg tegen ONS Sneek (1-4) er eentje met perspectief. De Noordwijkers creëerden kans op kans, maar kregen het niet voor elkaar om de Friezen pijn te doen. Dat maakte het tegelijkertijd extra zuur.

De zwart-witten begonnen sterk aan het duel. Uit een afgeslagen hoekschop werd Mike van Toor in stelling gebracht, maar zijn inzet ging van dichtbij naast. Nog geen minuut later mocht topscorer Tom Duindam op Sneek-goalie Barry Ditewig afgaan. De aanvaller kon de doelman niet omspelen, maar trok de bal (alsnog) voor. Youssef El Baouchi schoot van dichtbij over.

De thuisploeg ging door en leek via Duindam alsnog op 1-0 te komen, maar knap keeperswerk van Ditewig voorkwam dat. Aan de overzijde was het wel raak, al had het doelpunt van Yume Ramos veel weg van buitenspel. Zo vond ook Polak. ,,Volgens mij stond die jongens tweeënhalve meter buitenspel”, stelde de oefenmeester teleurgesteld. ,,Ik kan wel gaan zeiken, maar zo zit ik niet in elkaar. Ik ben juist trots op de jongens en dat heb ik ze ook verteld. Dat klinkt misschien raar na een 1-4 nederlaag, maar dat ben ik echt.”

Twee dagen
Ook aanvoerder Stef van der Zalm, die zijn rentree maakte na blessureleed, stond met een zuur gevoel na afloop van de wedstrijd voor de camera. ,,Het zat er niet in vandaag. Nou eigenlijk wel, maar de bal wilde er niet in. Doodzonde.”

,,Het enige wat wij beter moeten doen, is de kansen afmaken”

De thuisploeg drukte door en ging op zoek naar de gelijkmaker. Toch kreeg SJC kort voor de rust een ongelukkige goal tegen. Van Toor probeerde de bal weg te werken van de doellijn na een hoekschop, maar werkte het leer per ongeluk tegen Sneek-speler Ale de Boer aan: 0-2. Na de rust kreeg SJC door een treffer van Duindam wat het verdiende: 1-2. Ploeggenoot El Baouchi leek kort daarna voor de gelijkmaker te tekenen, maar zijn inzet spatte op de lat.

Beste wedstrijd van het seizoen
,,Dit was misschien wel onze beste wedstrijd van het seizoen”, ging Van der Zalm verder over het vertoonde spel van zijn ploeg. ,,Na onze goal kregen we de treffers alleen wel echt op heel zure wijze tegen.” Ramos ontsnapte aan de buitenspelval en gaf de bal af op de inlopende Jelle Jan de Graaf. Hij kon de bal van dichtbij binnen tikken: 1-3. Diezelfde De Graaf omspeelde twintig minuten voor tijd Björn Haggerty, waarna hij voor zijn tweede treffer opging: 1-4.

,,Ik heb er vertrouwen in dat wij punten gaan pakken”, bleef Polak na de wedstrijd hoopvol. ,,Wij werkten keihard en gaven echt alles. Daar schort het naar mijn mening ook niet aan. Het enige wat wij beter moeten doen, is de kansen afmaken.”

SJC – ONS Sneek 1-4 (0-2) 22. Ramos 0-1, 39. De Boer 0-2, 48. Duindam 1-2, 58. De Graaf 1-3, 70. De Graaf 1-4.

SJC: Haggerty, Kloppert, Van Toor (68. Strojil), Berends, Kapata (75. Al Tamimy), Bayram, Groot, Van der Zalm (61. Van Stijn), Van Dijk, El Baouchi, Duindam.