De stoom kwam bijkans uit zijn oren. Sjaak Polak was woedend over het optreden van FC Lisse op bezoek bij Excelsior Maassluis. Zijn ploeg verloor bij de directe concurrent met 5-0 en het zat Polak vooral dwars dat er afspraken niet werden nagekomen. “Deze is voor mij zeer pijnlijk”, zei de trainer tegen Eyecons.

Polak was in alle staten, maar probeerde af en toe ook uit de emotie te blijven. “Nou moet ik ook voorzichtig zijn, want ik ben gewoon heel erg kwaad en teleurgesteld. We hebben vooraf aangegeven dat we gewoon moesten blijven voetballen én over de grond. Als je dan de eerste minuten bekijkt, geven we allemaal lange ballen. Boven de navel, boven de knie: dat zijn gewoon niet de afspraken.”

‘Niet goed’
De verslaggever vroeg Polak wat die afspraken precies inhielden? “Dat hoef ik niet voor de camera te vertellen, maar dat zijn gewoon duidelijke afspraken. Dat is vooraf met mijn spelers besproken en die staan gewoon op een flip-over. Je stapt de bus uit vol goede moed en je begint dan zo aan de wedstrijd. Dat is gewoon niet goed.”

FC Lisse stond binnen een kwartier op een 2-0-achterstand, maar kreeg vervolgens wel de mogelijkheden om iets terug te doen. “Je kunt altijd een heel slechte wedstrijd spelen zoals vandaag, maar als je dan vijf honderd procent kansen krijgt en je doet daar niks mee….”

Op de vraag of FC Lisse een mentale klap had gekregen, antwoordde Polak ontkennend. “Voor mij niet, ik weet dat dit soort dingen kan gebeuren. Daar ben ik heel makkelijk in.” De Hagenaar was vooral teleurgesteld in de manier waarop zijn ploeg ten onder ging. “Het was niet zoals ik had verwacht.”

Klik hier om naar het hele interview te gaan

Foto: FC Lisse

Lees ook: FC Lisse hard afgedroogd door directe concurrent Maassluis

POPULAIRE BERICHTEN