FC Lisse en Ter Leede gebruikten de vrije zaterdag om op Ter Specke te oefenen tegen elkaar. De formatie van Henk Wisman zegevierde met 1-3. Bij de rust stond de teller op 1-1 na goals van Koen Fokkema en Tony Schreurs. Vervolgens nam Ter Leede afstand. Eerst haalde Vincent Ammerlaan vol uit. Via de onderkant van de lat sloeg de bal binnen: 1-2. Een kwartier later was een snelle uitbraak goed voor de 1-3 van Selmo Kurbegovic.

Voor A1-speler Toon Zwetsloot zijn het mooie weken. De aanvoerder, die een week geleden de kampioensschaal omhoog kon houden, mocht debuteren in de hoofdmacht van Ter Leede. Qua doorstroming heeft Wisman niet te klagen, want er komt een goede lichting aan. Ook Marc de Kruys en Kevin Driessen komen bij de selectie. Wisman heeft er al vaker een handje van gehad om jonge spelers voor de leeuwen te gooien.

Potentie
Wisman: ,,Mooi toch. Ik vind het gewoon leuk om dat te doen met die jonge gasten. Vandaag heeft Toon het redelijk goed gedaan. Natuurlijk heb je kunnen zien dat hij handelingssnelheid mist, maar dat is een kwestie van goed trainen. Ik zie een speler met potentie en mogelijkheden voor de toekomst.”

Zwetsloot zelf had het enorm naar zijn zin gehad. ,,Donderdag wist ik dat ik bij de selectie zat tegen FC Lisse. Dat ik mocht debuteren was een geweldig gevoel. Ik heb er volop van genoten vandaag de hele wedstrijd. Het ging naar mijn gevoel best aardig. Maar wat ging het soms snel met de bal. Ik ben blij dat ik erbij zit want hier kan ik veel van leren. Ik ben gretig en gemotiveerd, daar ligt het niet aan.”


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC20.00Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen