Een week geleden gaf Sven Verlaan al aan zelf aan een positieve reeks bezig te zijn in Noordwijkerhout. De verdediger van VVSB is sinds de komst van Eric Meijers eerste keus in de verdediging van de nummer laatst van de Tweede Divisie. ,,Het was vaak erin en weer eruit, nu sta ik er gewoon in. Ik ben echt oprecht heel blij dat ik speel.”

De Leidenaar kan zijn ‘positieve vibe’ alleen nog niet volledig overbrengen op z’n ploeg. Hoe hij het ook zaterdag ook probeerde. VVSB deed een helft lang prima mee tegen Spakenburg, maar kreeg in helft twee vooral via standaardsituaties de deksel op de neus tegen de blauw-witten uit het gelijknamige dorp. De Noordwijkerhouters verloren in de provincie Utrecht voor de elfde keer dit seizoen.

Gifbeker
,,Ik hield toch het gevoel over dat het niet nodig was”, treurde de verdediger. ,,Maar dat hoort denk ik een beetje bij de fase waar we nu inzitten. De gifbeker is nog niet helemaal leeg. Blijkbaar staan we toch niet helemaal op te letten bij de eerste twee tegengoals. Dat doen we echt niet expres. Maar vergeet niet uit wat voor fase we komen. Zo’n eerste seizoenhelft doet wel wat met je.”

,,Dat was ‘achtste klasse verdedigen.'”

Verdediger Barry Beijer zorgde voor de openingstreffer op De Westmaat na een voorzet van Philip Ties. Maar vooral bij de tweede goal van Olaf van der Sande uit een corner zag VVSB er niet lekker uit. ,,Dat was ‘achtste klasse verdedigen'”, benadrukte Verlaan de vervelende tegengoal. ,,Maar dan valt zo’n bal ook precies op het hoofd van hun spits. Ik zei nog tegen een paar teamgenoten na afloop: ‘hoevaak sta ik zelf ook niet zo vrij tijdens een corner, maar valt die bal niet goed?'”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Lekker windje, in Spakenburg🌪😱 @kevinbrands_88 maakt er dankbaar gebruik van!🔥⚽️ @spakenburg_sv @vvsb_1 #tweededivisie

Een bericht gedeeld door Tweede Divisie (@2dedivisie) op

Van der Sande zorgde met zijn tweede goal voor de derde goal van de thuisploeg tegen VVSB. Kevin Brands zorgde met de 3-1, een vreemde bal die gedragen werd door de wind, nog voor de eretreffer voor de Noordwijkerhouters. Ook met de vrij duidelijke nederlaag op zak hield Verlaan wel hoop op een goede afloop volgende week in eigen huis tegen Barendrecht.

VVSB weet na de nederlaag in Spakenburg sowieso dat het als laatste de winterstop in gaat, maar kan bij winst op de Barendrechters op twee punten komen van die ploeg. En daar is Verlaan alles aan gelegen. ,,Die wedstrijd valt wel een beetje te vergelijken met het duel tegen Scheveningen. Het wordt een echte ‘zespuntenpot’. Winnen we dat duel, dan hebben we weer aansluiting met de laatste paar ploegen. En thuis, op het eigen De Boekhorst, moet dat gewoon kunnen.”

,,We gaan straks met z’n allen op trainingskamp. Daar zal de trainer nog wat meer zijn eigen visie in ons elftal kunnen brengen.”

Een overwinning zou de gemoedstoestand in Noordwijkerhout na de bizarre eerste seizoenhelft nog enigszins relaxt kunnen krijgen. ,,Het lijkt alweer een half jaar geleden dat de trainer hier kwam, maar het is pas een maandje geleden. Er is alweer zoveel gebeurd in de tussentijd.”

Trainingskamp
,,We gaan straks met z’n allen op trainingskamp. Daar zal de trainer nog wat meer zijn eigen visie in ons elftal kunnen brengen, zodat er in de tweede seizoenshelft een ploeg staat die onderin weg gaat kruipen. Er komt een fase aan waarbij clubs nergens meer om spelen. Misschien hebben we daar een beetje geluk mee en kan het ons omhoog helpen op de ranglijst.”

Foto: Orange Pictures

Lees ook: ‘Winterstop moet de hoofden weer fris maken in Rijnsburg’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 16 apr.
Districtsbeker
FC 's-Gravenzande4-0Ter Leede 2
Za. 20 apr.
Barendrecht1-1Katwijk
FC Lisse5-0Achilles '29
SJC0-5Eemdijk
DFS Opheusden0-2Ter Leede
TAVV2-5Valken '68
CVC Reeuwijk1-4Van Nispen (zat.)
DWO3-0VVSB (zat.)
Quick Boys2-0Noordwijk
Rijnsburgse Boys3-1De Treffers
Jong Sparta2-1VVSB
Overbos2-7Kagia
TAC '906-1Foreholte
Jong FC Den Bosch2-1FC Rijnvogels
Ma. 22 apr.
Hillegom2-3sv Hoofddorp
ESTO1-1Teylingen
Warmunda3-1Madestein