Samet Arikan praat rustig, lacht veel en is een positief mens. Dat straalt hij ook uit. Op en naast het voetbalveld. Dat komt ook nog eens naar voren als hem de vraag wordt gesteld wat voor type speler hij is. „Ik ben gewoon ik’’, is dan ook het nuchtere antwoord van de aanvaller van Valken’68. Daarmee past de 22-jarige linksbuiten ook perfect in het plaatje van de Valkenburgers.

„Dat denk ik ook wel’’, erkent Arikan, die afgelopen zomer overkwam van het tweede elftal van Quick Boys. „Valken is een echte familieclub. Iedereen kent elkaar en daardoor heb ik in korte tijd al een goede band opgebouwd met veel mensen. Dat doet me gewoon goed.’’

Juiste moment
Doordeweeks kan hij die positiviteit kwijt op zijn werk in de bouw. Af en toe werkt hij in de nacht aan de verbouwing van de Bijenkorf in Amsterdam, maar dat deert hem naar eigen zeggen niet op het veld. „Het is een leuke baan en het is goed te combineren. Voetbal is mijn passie, dus daar wil ik sowieso niet mee stoppen.’’

Sinds afgelopen zomer is Arikan neergestreken op Sportpark ’t Duyfrak. De aanvaller speelde in de jeugd bij Katwijk, maar maakte in de senioren de overstap naar Quick Boys. Na twee jaar in het tweede elftal te hebben gespeeld, was Arikan klaar voor een stap hogerop.

„Ik merkte aan alles dat het tijd was om in een eerste team te spelen. Dat is toch heel anders. Nu staan er elke week veel mensen langs de kant. Bij Quick Boys 2 is dat minder.’’ Dus kwam Valken’68 eigenlijk op het juiste moment voor de 22-jarige speler. De Valkenburgers zochten namelijk nog een buitenspeler. Na een goed gesprek was de overstap eigenlijk zo gemaakt. 

„Wij kunnen absoluut in de top drie eindigen. Als we het maar positief bekijken’’

„Ik woon zelf in Katwijk, dus het is lekker snel aan te rijden voor mij. Alan (Campfens, red.) is ook een paar keer bij mij komen kijken, dus daar spreekt veel vertrouwen uit. Daarnaast heb ik veel goede verhalen gehoord over de club.’’

Die verhalen bleken ook te kloppen, want Arikan heeft het naar zijn zin bij Valken’68. Hij speelt regelmatig en is naar eigen zeggen goed opgevangen in de groep. Bij Quick Boys had hij het ook enorm naar zijn zin, maar het spelen in een eerste elftal doet wat met de Katwijker.

„Dat geeft me heel veel motivatie om te blijven trainen. Ik kan hier gewoon lekker mijn spelletje spelen door zo veel mogelijk acties te maken en een mannetje te passeren. Daarnaast probeer ik belangrijk te zijn voor het team.’’ Wat kan de jongeling dan nog meenemen van zijn tijd op Sportpark Nieuw-Zuid? „Dat is lastig. Ik leer hier eigenlijk iedere dag iets nieuws. Binnen en buiten het veld.’’

Positiviteit
Afgelopen zaterdag speelde Arikan de gehele wedstrijd in de met 5-0 gewonnen wedstrijd tegen de zaterdagtak van Van Nispen. De aanvaller had met één assist op Marc Langeveld dan wel zijn aandeel in de ruime overwinning van Valken’68, maar toch miste hij ook de nodige kansen. 

„Mijn rendement moet zeker omhoog’’, is de buitenspeler eerlijk. „Maar daar werken we hard aan. Ik moet gewoon mijn koppie omhoog houden en alles geven. Dan komt het vanzelf goed.’’ Zo kijkt hij ook naar de doelstelling van de tweedeklasser. Waar Campfens eerder wat voorzichtiger is, steekt Arikan zijn ambitie niet onder stoelen of banken. „Wij kunnen absoluut in de top drie eindigen. Als we het maar positief bekijken’’, komt de positiviteitsgoeroe weer in de Katwijker naar boven.

Foto: Saam de Mooij

Lees ook: Katwijk trekt ‘gewilde middenvelder’ van Koninklijke HFC aan

 


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC20.00SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk20.00FC Lisse
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede19.00SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude