Het was voor Jan Willem Tesselaar even wachten, maar eindelijk kreeg hij hem: zijn eerste basisplek bij Katwijk. De multifunctionele aanvaller kwam afgelopen zomer over van Jong FC Utrecht en moest het tot afgelopen zaterdag doen met invalbeurten voor zijn nieuwe club. In de derby tegen VVSB startte hij vanaf het eerste fluitsignaal. 

Tesselaar is gelukkig in Katwijk-Noord. Na goede invalbeurten tegen De Treffers en Kozakken Boys mocht hij zich opmaken voor een plek bij de eerste elf. Ook tegen de ploeg uit Noordwijkerhout maakte hij een goede indruk. Al was hij na afloop kritisch op zichzelf.

Rendement
,,Ik heb nog wat kansjes gehad en daar wil je er eentje van maken”,  vond de aanvaller na afloop van het duel. ,,Dat is voor mij denk ik de volgende stap. Mijn rendement moet omhoog. Doelpunten en assists zijn belangrijk in het voetbal. Het is goed dat het in het veld lekker draait, maar uiteindelijk gaat het erom hoe belangrijk je bent voor de ploeg. Als ik mag blijven staan van de trainer, dan denk ik dat het goed gaat komen. Ik voel me steeds meer op mijn gemak en ik merkte dat ik lekker bezig was.”

Tesselaar begon in de jeugdopleiding van AZ. Na vier jaar vertrok de Alkmaarder naar FC Utrecht. Het eerste elftal wist hij niet te halen in de Domstad, maar hij speelde wel 34 duels voor de beloftenploeg in de toenmalige Jupiler League (nu Keuken Kampioen Divisie, red.). Bij zijn aankomst in Katwijk kwam hij direct een oud-ploeggenoot tegen: Bart Sinteur.

,,Het is fijn als je iemand uit de groep kent”, zei de voorhoedespeler daarover. ,,Ik moet zeggen dat ik door de groep goed ben opgevangen. Er is veel kwaliteit aanwezig in de groep. Daarnaast is het ook erg leuk.”

,,Ik ben hier gekomen om uiteindelijk kampioen te worden en dan vind ik dat je een goede selectie moet hebben.”

De aanvaller had het in begin moeilijk bij zijn nieuwe club. De spelersgroep was weliswaar aardig en leuk, maar spelen in de basis deed hij nog niet. ,,Ik moest geduldig blijven en wachten op mijn kans. Ik ben blij dat ik die heb gekregen en blijf mijn best doen. Je merkt aan alles dat dit een speciale club is. Er staan hier (op De Krom, red.) zoveel mensen die je staan aan te moedigen. Ik ben iemand die daar wel gevoelig voor is.”

Positieve concurrentie
Reden voor zijn geringe speeltijd was de torenhoge concurrentie in de selectie van Jack van den Berg. Damiano Schet, Killian Berkhout en Steven Sanchez Angulo zaten al bij de club en speelden de meeste wedstrijden op de flanken. Laat dat nou net de positie zijn waar Tesselaar het beste tot zijn recht komt.

Doordat Sanchez Angulo naar het middenveld verhuisde, kwamen er weer een plekjes vrij aan de buitenkanten. Ondertussen besloot de club om op het laatste moment Norair Mamedov aan te trekken. Kortom, concurrentie genoeg.

,,Ik rijd vier keer in de week in mijn eentje naar de club en weer terug naar huis.”

,,Ik denk dat het alleen maar goed is dat die strijd aanwezig is. Ik ben hier gekomen om uiteindelijk kampioen te worden en dan vind ik dat je een goede selectie moet hebben. Op de trainingen zie je dat ook terug aan het niveau dat wordt gehaald. Als je elke training volle bak moet gaan, dan motiveert dat. Ik ben iemand die het heerlijk vindt om fanatiek te trainen op hoog niveau. Wat mij betreft is dit alleen maar positief voor mijn ontwikkeling.”

Het enige wat de buitenspeler nog niet heeft gevonden is een ‘carpoolmaatje’. Er zijn genoeg spelers die uit Noord-Holland moeten komen, maar niet uit Alkmaar. ,,Ik rijd vier keer in de week in mijn eentje naar de club en weer terug naar huis. Ik vind dat niet erg hoor. Lekker gedachten op nul en denken aan wat er is gebeurd op de training of iets. Het werkt voor mij ontspannend. Eigenlijk ben ik best positief over alles. Wat ook belangrijk is, is dat ik gelukkig ben.”

Foto: Peter Teunissen

Lees ook: ‘Analyse: tactische wijzigingen voeren de boventoon tijdens interessante derby’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude