Met één punt uit twee wedstrijden heeft Valken’68 nog niet de start waarop ze hadden gehoopt in de Tweede Klasse C. De ploeg van Alan Campfens verloor op de eerste speeldag van HVC’10 en pakte in de tweede competitieronde in eigen huis een punt tegen CVV Berkel (0-0). Nieuwkomer en doelman Ruben van der Does kon na afloop vrede hebben met een punt, maar erkende wel dat de Valkenburgers op meer hadden gehoopt. 

,,De eerste helft ging de wedstrijd nog niet echt open. De tweede helft was voor de toeschouwers leuker. Toen waren er meer kansen en toen kon het naar mijn mening alle kanten op. Allebei de ploegen kregen wat kansen op het doelpunt, dus wat dat betreft hoeven we niet te klagen over een gelijkspel”, zegt de goalie.

Spelmaker gemist 
De ploeg van Campfens kende een aardige voorbereiding en scoorde er eind augustus en begin september vrolijk op los. Dat de rood-gelen tegen Berkel niet het net vonden, had dan ook een aantoonbare reden volgens Van der Does. ,,We misten Marc Langeveld vanwege een schorsing. Hij is een speler met exceptionele kwaliteiten. We wisten dat we daarmee dus een speler misten die makkelijk kansen creëert en een goal kan maken. We speelden nu met Jaco van der Bent, die dat overigens prima invulde.”

,,Ik vind dat we een groep hebben met een hoop kwaliteit.”

Dat de afwezigheid van Langeveld voelbaar is bij Valken ’68, is niet gek. In de voorbereiding was de oud-speler van Katwijk verantwoordelijk voor twee hattricks en daarmee toonde de middenvelder aan dat hij al vroeg in bloedvorm was. ,,We hebben in de voorbereiding ook echt een hoop goals gemaakt. Twee keer tegen Teylingen en ook tegen eersteklasser Forum Sport. Dat we nu met één punt staan uit twee wedstrijden is niet hetgeen wat we vooraf hadden verwacht.”

Toch vrezen ze op ’t Duyfrak nergens voor. De doelman, die afgelopen zomer overkwam van Ter Leede, denkt dat er nog steeds genoeg mogelijk is voor de Valkenburgers in de Tweede Klasse. ,,Ik vind dat we een groep hebben met een hoop kwaliteit. Er zit echt muziek in. Ik ben zelf van een hoger niveau gekomen en met mij nog een paar andere spelers. We moesten ons in het begin een beetje aanpassen. In deze competitie gaat het er vooral fysiek aan toe en daar moeten we ons tegen wapenen.”

Van der Does moet optreden
Ook de tegenstander van zaterdag, Berkel, had zich aangepast, aan het elftal van Campfens. Ook waren de omstandigheden ook niet ideaal voor de tweedeklasser uit Valkenburg. ,,Berkel is sowieso een moeilijke tegenstander. Daarnaast hadden we vanwege de regen te maken met een moeilijk veld, waar de bal niet lekker op rolde. Dat was in het voordeel van hen. Zij konden lekker hun spelletje spelen en gokken op een counter met drie snelle aanvallers.”

,,Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat ik zo vaak in actie moest komen.”

Dat laatste deden de bezoekers met verve en dus moest Van der Does zich een aantal keer onderscheiden. ,,Het is lekker dat ik belangrijk kon zijn voor de ploeg met een paar reddingen. Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat ik zo vaak in actie moest komen. Toch ben ik wel blij dat we de nul hebben gehouden. Dat is voor een keeper gewoon lekker. Zeker als je die eerste clean sheet vroeg in het seizoen haalt.”

Foto: Saam de Mooij

Lees ook: ‘Ter Leede tegen ODIN’59: niet goed, wel een puntje’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 20.00Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB20.00RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)