Toen Martijn le Congé z’n kinderen aan het voetballen waren en z’n zoontje een doelpunt maakte, riep hij heel onschuldig. ,,Ik heb gescoord. Dat doet papa nooit. Die zit altijd op de bank.” De 32-jarige voetballer lachte hartelijk om de eerlijkheid van z’n jonge telg, maar werd stiekem ook met z’n neus op de feiten gedrukt. En de middenvelder van Noordwijk heeft toch moeite met die rol. Het is één van de redenen waarom hij na vijf jaar Sportpark Duinwetering verlaat en waarschijnlijk het amateurvoetbal vaarwel zegt.

Met nadruk op waarschijnlijk. Voor negentig procent zeker staat vast dat de Rotterdammer echt kapt met voetballen, maar stiekem blijft het hele kleine kiertje open voor topvoetbal. Misschien wel tegen beter weten in. Want als Le Congé verder tekst en uitleg geeft lijkt het alsof de vader en man die Le Congé voor z’n gezinnetje de overhand neemt.

,,In het voetbal weet je het nooit”, probeert de oud-jeugdspeler van Feyenoord en Excelsior z’n besluit uit te leggen. ,,Het stond wel heel direct op jullie site, dat ik mijn voetbalschoenen aan de wilgen zou hangen. Maar met mijn werk spelen er positieve dingen, waardoor ik in de toekomst waarschijnlijk minder met voetbal bezig kan zijn. Daarnaast is mijn gezin ontzettend belangrijk.”

REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude