Enigszins verbazingwekkend was de vroege contractverlenging van Dani van der Moot zeker. Wellicht was het moment van bijtekenen nog geen eens zo opmerkelijk, maar degene die zijn handtekening zette, was dat wel. De aanvaller maakte in de eerste weken bij Rijnsburgse Boys een enorm goede indruk met zes goals en vijf assists. Daarnaast viel hij naast zijn goals ook op met zijn sterke spel. Het zorgde ervoor dat de clubleiding van de tweededivisionist haar nieuwe topspeler zo snel mogelijk voor een langere periode wilde binden. Dat lukte, maar de aanvalsleider blijft net zo ambitieus als voorheen. 

Want met zijn vroege contractverlenging sluit Van der Moot een terugkeer naar het betaalde voetbal nog altijd niet uit. Sterker nog: het is zijn doel om terug te keren bij een BVO. Ondanks zijn sterke beginperiode op Middelmors is er nog geen interesse gewekt van de clubs uit de Eerste Divisie of Eredivisie. ,,Er waren wel wat clubs uit de Tweede Divisie die zich hadden gemeld, maar ik zit goed op mijn plek in Rijnsburg. De voorwaarden zijn goed en uit de aanbieding die ik kreeg, sprak een hoop waardering van de club”, zegt de aanvaller over zijn contractverlenging.

,,Ik heb in de tussentijd de nodige lagen van het betaalde voetbal meegemaakt, maar wat we bij Rijnsburg hebben, zie je echt niet overal.”

Het goede gevoel bij ‘de Uien’ zorgt er dus voor dat de talentvolle aanvaller zijn huidige club trouw wilt blijven. Normaliter heeft de oud-jeugdspeler van AZ, PSV en FC Utrecht even tijd nodig om aan een nieuwe omgeving te wennen, maar daar was bij zijn entree in Rijnsburg geen sprake van. ,,De club is netjes en sociaal zit het goed in elkaar. De mensen op de club zijn heel aardig en ook de selectie heeft mij goed opgevangen. Dat is zeker een compliment waard.”

REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 9 nov.
Noordwijk 2-2AFC
Excelsior Maassluis 3-3Rijnsburgse Boys
Ter Leede 0-4Sparta Nijkerk
Achilles'291-4FC Rijnvogels
Kagia 2-3Berkel
UVS 0-0Valken'68
DSO 3-1Van Nispen (zat.)
Sporting Leiden afg.VVSB (zat.)
Warmunda afg.Hazerwoudse Boys
Spakenburg 4-2Katwijk
Quick Boys 2-1IJsselmeervogels
VVSB 1-3DVS'33
GOES 1-2FC Lisse
Zo. 10 nov.
Hollandia 4-2SJC
HMSH4-1Teylingen
Wilhelmus0-2Hillegom
Wippolder 2-1Foreholte
Van Nispen (Zon.) 2-3Nicolaas Boys