Het is goed zo. Zo kunnen we het vertrek van Robbert de Ruiter bij FC Lisse aan het einde van het seizoen het beste samenvatten. Na vijf seizoenen is het mooi geweest. Niet alleen voor de oefenmeester, maar ook voor de club. Het afscheid tussen de beide partijen verloopt in goede harmonie en met wederzijds respect. Zo had de trainer begrip voor het besluit van de club om zijn contract niet te verlengen en zo hoopt de club dat De Ruiter een mooie club weet te vinden waar hij weer iets kan neerzetten. Kortom, het is tijd voor een frisse wind op Ter Specke en voor de Woerdenaar is het tijd voor een nieuw avontuur. 

Het was dan ook geen lang gesprek tussen De Ruiter, voorzitter Leon Annokkee en technisch manager Kevin Winter. De club vond het tijd voor een nieuw gezicht voor de groep en de trainer kon zich daarin vinden. Daarna kwam er ook gelijk een gevoel van trots bij de oud-trainer van onder andere VVSB en Noordwijk.

,,Welke trainer zit er tegenwoordig nog vijf jaar bij een club?”, vraagt hij zich hardop af. ,,Vijf jaar is een lange tijd en als je er goed over nadenkt, is het voor beide partijen beter. Lisse is een club waar spelers over het algemeen lang blijven hangen en dan is het voor hen ook goed als er een nieuw iemand voor de groep komt te staan.”

Die gedachten hadden Annokkee en Winter ook. Al wilde eerstgenoemde wel duidelijk maken dat dat ook écht de hoofdreden was om na dit seizoen afscheid te nemen van de vijftiger. ,,Het heeft niks te maken met de zogenaamde druk van buitenaf. Wij maken onze eigen beslissingen en dit is er eentje van. De mensen die druk uitoefenen, zijn ook op één hand te tellen. Het is een beslissing die in goed overleg is gemaakt en we gaan er nog een mooi seizoen van maken.”

REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)