Foto: Jan Jungerius

Hidde Prijs vertrekt bij Rijnsburgse Boys. De verdediger heeft bij de club aangegeven dat hij niet het volste vertrouwen voelt van de technische staf. De club respecteert zijn besluit. De 24-jarige voetballer hoopt in de winterstop of anders na het seizoen te kunnen switchen van club. Rijnsburgse Boys zal hem daar medewerking in verlenen ondanks een doorlopend contract.

De verdediger laat op de clubwebsite weten dat hij een uitleg mist van de staf over z’n reserveplek. ,,Juist als je niet speelt, is goede communicatie belangrijk, vind ik. Als ik wel had gespeeld, zou ik deze keus niet hebben gemaakt. Rijnsburgse Boys is een prachtige vereniging met een grote supportersschare die overal mee naartoe reist en waarvoor je graag een paar passen extra zet. Maar ik wil geen bankzitter zijn zonder uitzicht op een basisplaats.”

Zuidas
Naast z’n relatief uitzichtloze situatie in de selectie, speelt ook een verandering in z’n werkomgeving een rol bij Prijs. Sinds 1 september is hij werkzaam op de Amsterdamse Zuidas. ,,Een geweldige uitdaging die veel energie kost, zeker in combinatie met drie avonden reizen naar Rijnsburg voor de trainingen. Maar als je niet wekelijks speelt, is dat extra lastig.”

Prijs zoekt dan ook naar een club in de buurt van Amsterdam. De verdediger kwam medio 2016 over naar Rijnsburgse Boys na een driejarig verblijf bij Koninklijke HFC. Daarvoor speelde hij zes jaar in de jeugdopleiding van Ajax.

Foto: Hans Heemskerk

Lees ook: ‘Polak en SJC na dit seizoen uit elkaar’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 22 jun.
Oefenwedstrijd
Jong ADO Den Haag17.00Rijnsburgse Boys