Foto: Jan Jungerius

Geen speeltijd betekent geen plezier. Spelers zijn ooit begonnen met voetballen voor hun plezier. Dat geldt ook voor Hidde Prijs. De verdediger zit dit seizoen bij Rijnsburgse Boys vaker op de bank dan hem lief is en dat doet pijn. Daarom maakt hij in januari de overstap naar streekgenoot FC Lisse. Met zijn ervaring moet hij daar de kar gaan trekken en misschien nog wel belangrijker: gaat hij weer op zoek naar zijn spelplezier. 

Na het wegvallen van Kevin van der Zwet en David Verweij ging Lisse op zoek naar een versterking voor in de achterhoede. Lang duurde die zoektocht niet, want in een straal van een paar kilometer vond de club haar gewenste aanwinst in Prijs. Ondanks zijn 24 jaar moet hij voor de komende anderhalf jaar de ploeg op sleeptouw nemen. Dat de centrumverdediger een stap omlaag maakt, deert hem niet.

,,Ik weet niet of die kwaliteit op dit moment goed genoeg is om in de Tweede Divisie te voetballen.”

,,Misschien qua niveau, maar Lisse blijft een fantastische club”, begint hij over zijn overstap. ,,Het belangrijkste voor mij is om speelminuten te maken en daarom is deze club voor mij geschikt. Daarnaast hebben ze de ambitie om op Tweede Divisie-niveau te spelen en ik denk dat dat mogelijk is.”

Tweede Divisie
De ploeg van Robbert de Ruiter degradeerde vorig seizoen van de Tweede naar de Derde Divisie. In de nacompetitie bleek JVC Cuijk te sterk en werd de club naar een niveautje lager gestuurd. Toch blijft de clubleiding optimistisch. Er werd afgelopen zomer doorgeselecteerd en dat betekende dat er een hoop jonge spelers neerstreken op Ter Specke. Aan Prijs de taak om die groep scherp te houden, te motiveren en te helpen in het veld.

,,Dat is wel wat er van mij verwacht wordt en dat is terecht. Ik zie dat vooral als een leuke uitdaging. Als je naar mijn leeftijd kijkt (24 jaar, red.) dan valt het nog wel mee wat ik aan ervaring heb opgedaan, maar ik draai wel al een aantal jaartjes mee op een hoog amateurniveau. Dat kan zeker bijdragen aan die groep.”

,,Ik weet niet of die kwaliteit op dit moment goed genoeg is om in de Tweede Divisie te voetballen, maar het is wel de ambitie van de club. Daar hoort zo’n club ook. Ik heb gewoon een goed gevoel bij FC Lisse. Toen ik bekendmaakte dat ik zou gaan vertrekken bij Rijnsburgse Boys, namen zij direct contact met mij op. Daarna heb ik gesprekken gevoerd met Robbert de Ruiter en Kevin Winter (Technisch Manager van de club, red.). Die gesprekken verliepen erg positief en daardoor kreeg ik er veel vertrouwen in.”

,,Ik denk dat er op dit moment wat stabiliteit ontbreekt en ik denk dat ik daarvoor kan zorgen”

Leidinggevende rol
Het verhaal in Lisse is bekend. Na de degradatie kende de ploeg een moeizame start in de Derde Divisie. Toch lijkt de formatie van De Ruiter de laatste weken de weg omhoog te hebben gevonden. Mede daardoor staat het team nu op een elfde plek. In de middenmoot dus. Echter, is er nog genoeg perspectief, want het gat met nummer drie van de ranglijst, DVS’ 33, is ‘slechts’ zes punten. Daarom maakt de nieuweling zich geen zorgen over zijn nieuwe club en ziet hij dat het er barst van het talent en kwaliteit.

,,Het is een hele jonge groep waar, naar mijn mening, heel veel potentie in zit. Ik denk dat er op dit moment wat stabiliteit ontbreekt en ik denk dat ik daarvoor kan zorgen. In de gesprekken is er trouwens niets gezegd over een leidinggevende rol, maar ik denk dat ik die wel op mij kan nemen. Het is niet iets wat er aan je gegeven wordt, maar ik denk dat ze het wel van mij verwachten en het is aan mij om het op een goede manier in te vullen.”

Foto: Jan Jungerius

Lees ook: ‘Cummins: eenling aan het front op Ter Specke’ 
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 19 mrt.
Oefenduel
Katwijk2-5Jong ADO Den Haag
Za. 23 mrt.
Eemdijk14.30Quick Boys
FC Lisse14.30DVS'33 Ermelo
Ter Leede14.30SC Feyenoord
FC Rijnvogels14.30Swift
Soccer Boys14.30Valken '68
Kagia14.30HYS
Nieuwkoop14.30Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)15.00Zwammerdam
Katwijk15.30Rijnsburgse Boys
Achilles '2918.00Noordwijk
SJC18.00SteDoCo
Zo. 24 mrt.
Hillegom14.00Velsen
Foreholte14.00RVC'33
GDA14.00Teylingen
VCS14.30Warmunda