Foto: Jan Jungerius

Begrijp Hidde Prijs niet verkeerd. Rijnsburgse Boys is een prachtige club, z’n medespelers bij wijze van z’n vrienden. Maar Prijs wil voetballen, belangrijk zijn op het veld. En dat is precies wat hij nu niet kan. Hij is slachtoffer van andere keuzes en de sterke bezetting achterin bij de tweededivisionist. En dus wil de Amsterdammer weg, op zoek naar speelminuten.

,,Het is niet iets van een paar weken. Dit speelt al langer.” Voor Prijs begon eind vorig seizoen de eerste twijfel op te spelen. Van het veld verdween hij naar de bank. Niet voor lang, maar wanneer de verdediger eenmaal in het veld stond, bleef de bank toch helaas dichterbij dan hij zelf wenste.

,,Nooit stond ik langer dan drie weken in de basis. Vaak speelde ik voor een geschorste of geblesseerde speler. Maar goed, we kregen een nieuwe trainer en dus kwamen er voor mij ook nieuwe kansen. In de voorbereiding speelde ik ook nog aardig wat. Het leek de goede kant op te gaan.”

Opportunistisch
De overbevolking in de verdediging van Rijnsburgse Boys zorgde ervoor dat Prijs niet meer in de basis stond. Zo had de terugkeer van Bart Freke voor de 24-jarige verdediger de nodige consequenties. ,,Voor supporters is het toch geweldig dat zo’n boegbeeld weer in de basis staat? Overigens heb ik met Bart persoonlijk ook een prima relatie. Alleen op voetbalgebied heeft het voor mij niet zo lekker uitgepakt.”

,,Mijn eerste fulltimebaan. Dat is toch wat anders dan het studentenleven.”

Daarom moest de speler die in 2016 overkwam van Koninklijke HFC af en toe meespelen met het tweede elftal. In die potjes kon hij zich laten zien of ritme houden voor de momenten dat Prijs er wel moest staan. ,,Daarin heb ik altijd geprobeerd om een prima indruk achter te laten.”

,,Je weet hoe opportunistisch het voetbal is. Misschien sta ik er over één of twee weken wel in. Misschien voelt het dan ook alsof ik er nooit buiten heb gestaan. Maar mijn keuze is gemaakt.”

Rijnsburg-Amsterdam
Z’n keuze werd niet alleen beïnvloed door het gebrek aan speelminuten, ook z’n privéleven speelde daar een rol in. Sinds 1 september heeft de 24-jarige voetballer een baan in Amsterdam. ,,Mijn eerste fulltimebaan. Dat is toch wat anders dan het studentenleven”, vertelt Prijs lachend.

,,En op zich is die reis tussen Rijnsburg en Amsterdam nog best te doen hoor, maar het is toch anders wanneer je niet speelt. Dan kost het gewoon meer energie. Daarom sluit ik clubs uit de Bollenstreek ook absoluut nog niet uit als nieuwe werkgever. Alleen wil ik gewoon spelen.”

,,Op zo’n achterban is menig club jaloers, zeker na zaterdag…Maar nee, mijn keuze staat vast.”

Voor Prijs was het daarom ook een fijn gegeven dat de eerste clubs zich direct meldden toen hij te kennen gaf te vertrekken bij Rijnsburgse Boys. ,,Het is natuurlijk positief dat er daadwerkelijk vraag naar je is. Het fijne is dat Rijnsburgse Boys ook wil meewerken aan een transfer.”

Ontwikkeling
,,Zoals jullie misschien weten heb ik nog een doorlopend contract tot 2020. Maar ik ben het gesprek aangegaan en heb de clubleiding eerlijk verteld waar ik mee zat. De club stelde zich daarna echt super op. Ze wilden mijn ontwikkeling niet in de wegzitten en zeiden dat ze mij een topgozer vinden die altijd honderd procent geeft.”

Het lijkt net alsof Prijs niet meer weg wil, zoals hij praat over wat nog steeds zijn club is. ,,Het is ook een geweldige club en een hele leuke groep. De supporters zijn ook top. Op zo’n achterban is menig club jaloers, zeker na zaterdag…Maar nee, mijn keuze staat vast. Als ik wel gespeeld had was het anders geweest. Alleen voor nu ga ik op zoek naar een andere club.”

Foto: Orange Pictures

Lees ook: ‘Polak: ruwe bolster, blanke pit’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)