In een doelpuntrijk duel sloten Noordwijk en VVSB afgelopen zaterdagmiddag af met een 3-3 remise. Op een warme Duinwetering toonden de gasten zich voor de pauze (0-2) heer en meester. Na de pauze waren de rollen enigszins omgekeerd. Het jeugdige en frivool spelende  Noordwijk kwam daarbij zelfs op voorsprong, maar moest uiteindelijk toestaan dat VVSB verdiend op gelijke hoogte kwam.

‘Het resultaat is in een oefenwedstrijd nauwelijks van belang’, is het adagium van de meeste trainers. Toch zal VVSB-trainer Wilfred van Leeuwen na een uitstekende eerste helft met een tevreden gevoel over het spel van zijn ploeg, in combinatie met de verdiende 0-2 voorsprong, de kleedkamer zijn binnengestapt. Hoog druk zettend kwam Noordwijk er nauwelijks aan te pas. Binnen 18 minuten rondden Vladimir Jozic met een volley in de verre hoek en Maikey Parami met een steenharde kopbal keurig af.

De 0-2 voorsprong moet na de 2-0 nederlaag van een week eerder bij Ter Leede dan ook goed hebben aangevoeld bij de paarsgelen. Enig minpuntje voor de oefenmeester was dat zijn ploeg nog een paar goede mogelijkheden om zeep hielp om de score verder op te voeren. Noordwijk voetbalde, eveneens met een groot gedeelte van het basisteam van afgelopen seizoen, te stroperig en slordig om daar veel tegenover te stellen.

Stappen gezet
Dat was ook de mening van Jordy Zwart. De verdediger heerste met zijn kompanen voor de pauze en had nauwelijks iets te duchten van de thuisploeg.  ,,Noordwijk is voor ons traditioneel een lastige tegenstander. Zij beschikken gewoon over een goede ploeg. Het gaat er voor ons in deze fase vooral om dat we minuten maken. Over drie weken begint de competitie al. Het is dus al kort dag. Dinsdag spelen we thuis nog een extra oefenduel tegen de Wooter Academy. Het accent ligt nu helemaal op fit worden. Veel spelers zullen in die wedstrijd wat langer speeltijd krijgen. Voor de competitiestart moet je toch minimaal twee volledige wedstrijden in de benen hebben. Vergeleken met een week terug hebben we stappen gezet. We moeten op die ingeslagen weg verder gaan.”

Visitekaartje
Na de pauze verscheen er een volledig ververst en fris en fruitig spelend Noordwijk in het veld, waarbij het er op leek dat de meeste spelers al jaren met elkaar speelden. De hoofdrol werd daarbij opgeëist door Ayoub Boukhari. De pas 19 jarige aanvaller gaf in 45 minuten een visitekaartje af dat er mocht zijn. Watervlug en gezegend met een uitstekende baltechniek wees de jongeling zijn ploeg de weg.

Na een uur zette hij Jeroen Borsboom vrij voor de goal, waarna de van Excelsior overgekomen Boukhari zelf de 2-2 voor zijn rekening nam na een vloeiende aanval. Ayoub Boukhari: ,,Ja, het ging wel lekker. Ik heb het hier bovendien uitstekend naar mijn zin. Met de A-jeugd van Excelsior werden we vorig seizoen kampioen en mocht ik mezelf zelfs topscorer noemen en meetrainen met de A-selectie. Toch was er voor mij en ook de anderen in het team geen contract weggelegd.”

,,Via ‘Fano’ (red: Stefano Gonçalves) ben ik hier terecht gekomen. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik hier nog veel meer kan laten zien in het nieuwe seizoen”, meldde de jongste broer van Nordin en neef van de bij Haaglandia spelende Karam Boukhari na afloop vol zelfvertrouwen.

Boukhari

Ayoub Boukhari (VV Noordwijk) haalt uit, VVSB-er Olaf Schell probeert zijn schot te blokken

Juiste uitslag
De op het oude nest teruggekeerde Maik van Zanten vond na de gelijkmaker uit de draai de verre hoek achter Ronald van der Meer. VVSB achterhaalde de thuisploeg niet veel later. Nadat een inzet van Max van der Boog via de paal pardoes voor de voeten van Tommy Bekooij belandde, zette hij de 3-3 op het scorebord. De uit de jeugd overgekomen Victor Schipholt bezorgde VVSB in de slotseconden bijna nog de volle winst, maar omdat zijn inzet de kruising teisterde werd de remise tot de enige juiste uitslag verheven.

Noordwijk-VVSB 3-3 (0-2) 11. Jozic 0-1, 18. Parami 0-2, 59.Borsboom 1-2, 65.Boukhari 2-2, 72.Van Zanten 3-2, 78. Bekooij 3-3.

Noordwijk 1e helft:

Sanders, James, Le Congé, Knijnenburg, Bröcker, Gonçalves, Hoogerwaard, Dorothea, Van der Krogt, Lomis, Westdijk

Noordwijk 2e helft:

Amezrine, Michel, Duindam, De Jel, Koeman, Axel Wendt, Spil, Ben Kadour, Boukhari, Van Zanten, Borsboom

 VVSB:

Van der Meer, Fecunda, Zwart, Kraaijvanger, Vijlbrief, Van Niel, Ruigrok, Jozic, Parami,Pauw, Tavilla.

VVSB na 60 minuten:

Van der Meer, Van der Boog, Bolck, Warmerdam, De Rijk, Schell, Broekhuizen, Admiraal, Schouten, Bekooij, Schipholt

Foto’s: Ron van der Linden


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Zat. 12 okt.
Noordwijk 1-3Excelsior Maassluis
FC Lisse 4-1ONS Sneek
DOVO 1-1Ter Leede
FC Rijnvogels 2-1Capelle
Kagia 1-3Valken'68
UVS 2-0Van Nispen (zat.)
Alphia 1-3VVSB (zat.)
Warmunda 3-2Bernardus
Koninklijke HFC 1-0Quick Boys
HHC Hardenberg 3-3Rijnsburgse Boys
TEC 1-0Katwijk
VVSB 2-2VVOG
Zon. 13 okt.
SJC 14.00Leonidas
Altior 14.00Hillegom
DOSR 14.00Foreholte
Wilhelmus 14.00Teylingen
Van Nispen (zon.) 14.00WVC