Luka Prljic is toe aan een paar nieuwe uitdagingen in zijn leven. De verdediger verlaat het noorden van ons land om een nieuwe studie op te pakken aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en tegelijk verlaat hij na vier seizoenen zijn huidige voetbalclub ACV Assen om komend seizoen zijn geluk te beproeven bij Quick Boys.

Uiteraard denk je bij het horen van de naam Luka Prljic direct aan de Balkan. Die logica is maar deels van toepassing op hem, hij heeft een Servische vader. “Maar”, zo voegt hij er aan toe, “mijn moeder is Nederlandse, evenals ik zelf en mijn drie broers. Wel hebben wij alle vier namen van Servische afkomst.”

Als ventje van zes jaar meldde de 23-jarige voetballer zich bij de plaatselijke rivaal van ACV, Achilles 1894. Het duurde niet heel lang voor men in de omgeving van Assen doorhad dat het hier een jong talent betrof. En zo kon het gebeuren dat Prljic na drie jaren de overstap maakte naar de voetbalschool van FC Groningen. “Aanvankelijk was dat vooral veel trainen en onderling partijtjes spelen”, vertelt hij. “Later speelde ik steeds in de hoogste jeugdteams van FC Groningen. Met wie? Onder meer met Tommie van de Looi, Daniel van Kaam die nu bij Cambuur speelt en Ludovit Reis, die nu bij HSV speelt.”

  • Ben je altijd verdediger geweest?

“Jawel, ik heb altijd met rugnummer ‘4 gespeeld. Men zag in mij veel gedrevenheid. Het is ook gewoon echt heel bevredigend om een aanvalsopbouw van de tegenstander te blokkeren en aansluitend zelf te zoeken naar een goede aanvalsopbouw. Daar schakel ik mijzelf graag bij in.”

  • Na je periode bij FC Groningen stapte je over naar PEC Zwolle. Waarom deed je dat?

“Op een gegeven moment vind je dat je door moet stoten naar het eerste team ofwel je geluk elders proberen. Toen duidelijk was dat ik bij Groningen niet verder zou gaan werd ik gebeld door PEC Zwolle. Ik tekende daar voor één seizoen. Dat werd het coronajaar.  Toen dat seizoen voorbij was heb ik het besluit genomen voor een mooie maatschappelijke loopbaan te gaan. Er was wel weer belangstelling van enkele BVO’s, maar ik begon daar niet meer aan. Ik ben gaan studeren en haalde mijn bachelor Notarieel Recht. Ik deed er nog wat studie naast waardoor ik notaris zou kunnen worden, maar ook bijvoorbeeld rechter of advocaat. Daarnaast vond ik bij ACV mijn sportieve uitlaatklep. Ik heb het er al vier jaar geweldig naar mijn zin.”

  • Wat brengt je nu bij Quick Boys ?

“Het is een combinatie van twee dingen. Voor mijn gevoel ben ik toe aan nieuwe uitdagingen. Die zorgen immers voor persoonlijke groei. Ik heb een mooie nieuwe combinatie gevonden. Studeren in Amsterdam en voetballen niet te ver van die stad af. Dat is dus Quick Boys geworden.”

  • Hoe is dat tot stand gekomen?

“Ik had al contact met mensen van de club. Er is over en weer gesproken over de vraag of er interesse van beide zijden was. Dat was er en aansluitend heb ik gesproken met de trainer, Thomas Duivenvoorden en met Gert Pluimgraaff. Wat zijn de plannen van de club en hoe pas ik daar in? Dat plaatje zag er voor mij voldoende mooi uit. Het is toch weer een stapje omhoog in mijn beleving.”

  • Heb je al woonruimte ergens tussen Amsterdam en Katwijk?

“Nee die heb ik nog niet. Daar wordt aan gewerkt en ik heb er vertrouwen in dat dat voor elkaar is voor ik in Amsterdam en Katwijk ga beginnen.”-

  • Quick Boys heeft een fanatieke aanhang.

“Ik vind dat wel mooi. Voetbal is ook emotie. In Nederland wordt een wedstrijd al gestaakt als er een plastic bekertje het veld op waait. Je moet eens de moeite nemen naar een aflevering van Partizan – Rode Ster te kijken…… “

Tekst: Theo Uphus
Headerfoto: Quick Boys
Foto in artikel: PR

Lees ook: Quick Boys legt ACV-captain vast

POPULAIRE BERICHTEN