Afgelopen weekend waren we weer getuige van een aantal mooie wedstrijden. Sommige competities staan er nu weer anders voor dan de week ervoor. Daarom behandelen we deze week in onze update de ploegen die de grootste veranderingen hebben doorgemaakt. Waar spelen ze nog precies voor en wie zijn de tegenstanders? 

Laten we beginnen in de Derde Divisie. Door het puntverlies van FC Lisse, staat de ploeg nu op de tweede plek. Het kampioenschap is nog niet helemaal uit het zicht, maar de Lissenaren moeten zelf wel blijven winnen en hopen op een misstap van IJsselmeervogels.

Doordat de ploeg van Robbert de Ruiter al een periodetitel heeft, speelt FC Lisse sowieso in de nacompetitie. De Lissenaren zijn de hoogst geklasseerde periodekampioen en zullen het, als ze de titel niet weten te bemachtigen, moeten opnemen tegen de tweede hoogste periodekampioen van de Derde Divisie zondag. Op dit moment is dat Dongen. Als FC Lisse daadwerkelijk in de nacompetitie terecht komt, dan speelt het de eerste wedstrijd uit.

In de derde periode van de Derde Divisie zaterdag staat DVS ’33 Ermelo momenteel op de eerste plek.

Degradatiestrijd
FC Rijnvogels strijdt in de kelder van de Derde Divisie nog altijd voor lijfsbehoud. De ploeg staat nog twee punten achter op de zestiende plaats. Mocht Rijnvogels de nacompetitie halen, dan neemt de ploeg het op tegen de laagst geklasseerde periodekampioen uit de Hoofdklasse B. Op dit moment is dat Staphorst.

Het resterende programma van FC Lisse en FC Rijnvogels is als volgt:

Zaterdag 6 mei:
FC Lisse – DVS’33 Ermelo
FC Rijnvogels – Rijnsburgse Boys

Zaterdag 13 mei:
Jong FC Groningen – FC Lisse
Harkemase Boys – FC Rijnvogels

In de Hoofdklasse A zaterdag is het spannend. Na afgelopen weekend staat Ter Leede op het punt om zich te kronen tot kampioen van deze competitie. Bij een eventueel kampioenschap promoveert de ploeg rechtstreeks naar de Derde Divisie. Noordwijk maakt ook nog kans op promotie, maar dat moet dan wel via de nacompetitie. De rood-witten staan nu vierde en met die plek op de ranglijst gaat de ploeg vooralsnog de nacompetitie in. Dan moeten de Noordwijkers het opnemen tegen de nummer vijftien uit de Derde Divisie, Odin ’59.

Het resterende programma van Ter Leede en Noordwijk:

Zaterdag 6 mei:
Argon – Ter Leede
Noordwijk – Achilles Veen

Zaterdag 13 mei:
Ter Leede – Sliedrecht
FC Breukelen – Noordwijk

Ondanks de nederlaag van afgelopen week in eigen huis tegen kampioen ADO’20, heeft SJC in de zondag Hoofdklasse A de nacompetitie nog altijd in het vizier. De ploeg van Kees Zethof moet bij de eerste vier eindigen om zich daarvan te verzekeren. Op dit moment is SJC de laagst geklasseerde periodekampioen. Dat zou betekenen dat de Noordwijkers het op zouden nemen tegen de nummer vijftien van de Derde Divisie Zondag. Op dit moment is dat UDI’19 uit Uden.

Het resterende programma van SJC is als volgt:

Zondag 7 mei:
MSC – SJC

Zondag 14 mei:
SJC – Silvolde

Foto: Orange Pictures
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen