Dorus van der Voort gaf Teylingen negentig procent kans om te promoveren, maar na de eerste wedstrijd van de nacompetitie zullen de bookmakers nog weinig voor de Sassenheimse kansen geven. Zijn ploeg verloor thuis met 0-2 van RVC ’33. Het wordt een hels karwei om tweede pinksterdag de opgelopen schade te herstellen.

Ondanks de slechte uitgangspositie legt Teylingen-doelman Wessel Zonjee zich er nog niet bij neer. ,,Op basis van de tweede helft is het nog niet gedaan en zijn we nog niet verslagen. Toen hebben we grotendeels gedomineerd, vind ik. Punt was dat we niet aan scoren toekwamen, want de gelijkmaker zat erin en misschien nog wel meer.”

In RVC trof Teylingen een goede tegenstander. In de beginfase lieten de bezoekers Teylingen even zijn gang gaan. om vervolgens de regie zelf in handen te nemen. De ploeg van coach Arjan Groenendijk verschafte zich in korte tijd drie goede kansen. Zonjee kon tweemaal onheil voorkomen, maar bij de derde kans was hij kansloos. Uit een cornerbal verschalkte Frank Stolwijk de sluitpost met een kopbal: 0-1. Die domper kwam Teylingen de eerste helft niet te boven.

RVC-coach Groenendijk werd op zijn wenken bediend. ,,Mijn ploeg heeft ervaring met dit soort wedstrijden. Wij wachten even af hoe de beginfase loopt en proberen dan effectief toe te slaan.”

P1530983c

Dat gebeurde, zoals gezegd, halverwege de eerste helft en daarmee kreeg Groenendijk zijn zin. Zijn ploeg vergat alleen verder uit te lopen, want vlak daarna pareerde Zonjee uitstekend bij een kopbal van Van van der Poel. Bij Teylingen waren de kansen op een hand te tellen. Goalgetter Van der Voort werd goed afgeschermd en een afzwaaier was zijn enige wapenfeitje. Punt was dat de gebroeders Stolwijk bij RVC de regie stevig in handen hadden. Eigenlijk was Teylingen-keeper Zonjee de man die zijn ploeg in de race hield. Hij beperkte de schade tot slechts een doelpunt voor rust.

Hoe anders liep de tweede helft. Teylingen ging hevig op zoek naar de gelijkmaker en was heer en meester. Van de strategie van RVC-coach Groenendijk kwam weinig terecht. Toch kreeg zijn ploeg de beste kansen met slimme en lepe counters die werden uitgevoerd. Een magistrale pegel van Robin Stolwijk kwam via de binnenkant van de paal weer in het veld. Teylingen gaf niet op. Punt was dat de ploeg iedere keer tegen een betonnen muur opliep, waar elke bal werd weggeroeid. De voorsprong van RVC werd enkele malen met kunst- en vliegwerk verdedigd. Tot overmaat van ramp liepen de bezoekers  vervolgens nog uit naar 0-2. Thomas van der Poel dompelde Teylingen in rouw.

Zonjee baalde: ,,De gelijkmaker wilde maar niet vallen voor ons. We hebben de tweede helft volop druk gegeven. Natuurlijk geef je dan ruimte weg, met de 0-2 tot ongelukkig gevolg. Gevoelsmatig hebben we er de tweede helft alles aan gedaan om de wedstrijd te kantelen. Het is niet gelukt, maar wat ik al aangaf is dat ik er nog alle vertrouwen in heb. Willen we nog iets afdwingen, zullen we volle bak moeten spelen. Anders is het over en uit.”

Foto’s: Peer Compeer