Het voetballen op een niveautje hoger bevalt SJC en SV Hillegom zeker niet onaardig, maar de laatste weken worden beide ploegen mager beloond en krijgen ze lang niet altijd de rechtmatige buit. Tijd voor beide promovendi om weer eens een zege bij te schrijven. 

SJC leek vorige week te gaan stunten tegen JOS/Watergraafsmeer, maar een tegentreffer in blessuretijd voorkwam een Noordwijkse zege op de koploper (2-2). In ieder geval pakten de zwartwitten na drie nederlagen wel weer eens punt. Nu is het tijd voor een driepunter, want SJC is afgedaald naar de dertiende plaats op de ranglijst. Afgaande op het vertoonde spel hoort de ploeg daar niet thuis.

Twee plekken hoger dan SJC, maar met hetzelfde puntentotaal, staat Alverna. De club uit het Gelderse Wijchen is zondag gastheer van SJC. Wederom een verre reis dus voor de ploeg van Kees Zethof, al is dat dit seizoen meer regel dan uitzondering. Alverna verloor zondag zijn ongeslagen status met een nederlaag bij Silvolde. Overigens zijn de krachtsverschillen in de zondagse Hoofdklasse A nog miniem. Nummer vier SWZ Boso Sneek heeft maar drie punten meer dan SJC.

Zelfde laken een pak
Eersteklasser SV Hillegom is ook alweer drie wedstrijden zonder zege. Na de succesvolle seizoensouverture leed de equipe van Arend Jan Kranenburg een nederlaag bij AFC ’34. Geen schande, want die ploeg behoort tot de titelkandidaten. Vervolgens speelde SV Hillegom twee keer met 2-2 gelijk: thuis tegen Elinkwijk en uit bij Velsen. In beide gevallen gold dat er voor de fusieclub (veel) meer in had gezeten.

Met vijf punten uit vier duels staat SV Hillegom nu achtste. Niet slecht als promovendus, maar tel er drie punten bij op – die de ploeg zeker toekwam – en het had er een stuk rooskleuriger uitgezien. Dan had SV Hillegom derde gestaan. Komende zondag komt hekkensluiter Assendelft op bezoek. De Noord-Hollanders pakten een schamel puntje uit de eerste vier duels. De opdracht voor Hillegom moge duidelijk zijn: de winst proberen op te eisen.

Klik hier voor de voorbeschouwing van Foreholte, Teylingen, Van Nispen en Warmunda.

Foto: Johanna Wever


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)