Het is Warmunda zondag niet gelukt om het tij te keren. Het wacht nog steeds op de tweede thuisoverwinning op Warmonds grondgebied. Voor de vierde achtereenvolgende keer moest de equipe van Alan Campfens genoegen nemen met een nederlaag. SJZ klaarde de klus in de tweede helft nadat het in het eerste bedrijf een 0-1 voorsprong had genomen. Aan de inzet lag het niet vandaag bij de Warmonders, maar dat was niet genoeg.

Voor beide clubs gold vandaag punten pakken, zeker ook voor SJZ, dat ook in een mindere fase zit. Na twee nederlagen op rij bleef de laatste nederlaag heel lang hangen bij SJZ-coach Rob van den Wijngaard. ‘Beschamend’ noemde hij de nederlaag die SJZ leed tegen Kickers’69 met 0-5. Tegen Warmunda werd dat rechtgezet met inzet, passie en afronding.

Daar was Van den Wijngaard het meeste blij mee. ,,In de rust heb ik duidelijk aangegeven dat het niet goed was. Het was in ieder geval een stuk beter dan vorige week. De passie was de grootste winst vandaag en de afronding mocht er ook zijn. In de tweede helft zag je dat wij de beter voetballende ploeg waren. Dat hebben we laten zien in de tweede helft. Op basis van de tweede helft is de overwinning niet eens geflatteerd.”

Weinig kansen
In de eerste helft waren de echte grote kansen schaars. Warmunda begon met veel goede moed aan de wedstrijd. De ploegen waren goed aan elkaar gewaagd in de eerste helft Rond het half uur kreeg de thuisploeg de eerste twee mogelijkheden na een serie van drie corners. Maar de vervangende keeper voor Niels van Diemen (gebroken pink), Marc van der Velde, bokste de ballen makkelijk uit zijn doel. Een minuut later lag hij aan de andere kant in het netje. De mee opgekomen verdediger Guus van der Hoeven kon de 0-1 binnenglijden. In het restant van het eerste bedrijf probeerde Warmunda alles om de gelijmaker te forceren. Maar het was iedere keer net niet.

Paal en lat
Met Reza Rajabzadah in de ploeg bij Warmunda moest de druk opgevoerd gaan worden in de tweede helft. Maar het fysieke SJZ liet zich niet van de wijs brengen. Het nam zelfs een 0-2 voorsprong na tien minuten door Roy Versteegen, die geheel vrijstaand kon binnenschuiven. Het bleek gelijk de genadeslag voor Warmunda. Daar konden paal en lat niets aan veranderen voor de gastheren.

Warmunda-coach Alan Campfens zag het vanaf de kant aan. ,,Ja dat is een dosis pech. Als de 1-2 valt, krijg je toch weer een dosis zelfvertrouwen. Dat de 0-3 nog valt in de eindfase zat erin. Op basis van de tweede helft is de eindstand niet eens geflatteerd. Ik wil SJZ niets tekort doen. Wij moeten verder, net als de andere ploegen. Het tij moet een keer gaan keren. De jongens hebben hun stinkende best gedaan. Volgende week spelen we voor de beker. Een lichtwedstrijd bij ons om 17.00 uur. Een goed begin om het om te draaien.”

Warmunda-SJZ 0-3 (0-1). 30. V.d Hoeven 0-1, 55. Versteegen 0-2, 85. Lemmerzaal 0-3.

Warmunda: Kristen, Komen, ( 76. Wijsman), De Taeye, Solleveld, Arnst, Kest, Esman, Van Noort, (45. Rajabzadah), Belmamoune, Kramer, Winkelman, ( 62. Kourami).