De beroepingscommissie heeft de straf van drie punten aftrek voor Achilles ’29 gehandhaafd. Daarom is de club nog voor de laatste speelronde gedegradeerd. De ploeg uit de Jupiler League gaat nog wel in beroep tegen de uitspraak.

De club uit Groesbeek kreeg de drie punten aftrek vanwege niet behaalde financiële doelstellingen. De club moest eerst op 1 april en daarna op 19 april in het bezit zijn van anderhalf miljoen euro. Beide deadlines werden niet gehaald. Deze deadlines werden niet gehaald omdat volgens de club een lening van vijf miljoen van een onbekende Braziliaanse bank niet op tijd binnen was. Deze vijf miljoen is bedoeld voor de verbouwing van het complex. Achilles beroept zich op het feit dat de lening voor 31 maart is afgewikkeld, en dus voor de deadlines, waardoor een puntenaftrek niet nodig is.

Als het beroep van Achilles ongegrond wordt verklaard kan de ploeg uit Groesbeek niet meer over FC Dordrecht heen in de stand. Achilles ’29 deed in het seizoen 2013/2014 voor het eerst meer in de Jupiler League.
REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 2-2FC Lisse
Ter Leede 4-3VVOG
SC Feyenoord 3-0FC Rijnvogels
SVC'083-2Kagia
Valken'68 3-1DoCoS
VVSB (zat.) 1-1Be Fair
Roodenburg 0-4Warmunda
IJsselmeervogels 4-2Noordwijk
Quick Boys 1-1Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 1-0TEC
Sparta Nijkerk 3-1VVSB
Van Nispen (zat.) 1-2Westlandia
Koninklijke HFC 1-1Katwijk
SV Hillegom 5-1Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC0-3RKAVV
Foreholte2-1Concordia
Zwanenburg 3-1Van Nispen (zon.)