Purmersteijn uit Purmerend maakt voor in ieder geval één jaar de overstap van de zondagse naar de zaterdagse variant van de Hoofdklasse, meldt Het Amsterdamsche Voetbal. De club is ingegaan op het verzoek van de KNVB. Purmersteijn is daarmee één van de toekomstige tegenstanders van FC Rijnvogels. De thuiswedstrijden van de nieuwe club van Mark de Loor (ex-Katwijk en FC Lisse) worden afgewerkt op zaterdagavond om 18.00 uur. 

Door promoties en degradaties in de voetbalpiramide was er een tekort ontstaan in de Hoofdklasse zaterdag, volgens de Amsterdamse voetbalwebsite. Purmersteijn was er als de kippen bij om aan de wens van de bond te voldoen. ,,De verre uitwedstrijden in de Hoofdklasse waren al een issue voor ons. We hebben het afgelopen jaar ruim 3600 kilometer moeten reizen”, laat technisch manager Marco Daman van de Purmerendse club aan de website weten. De definitieve indeling van de Hoofdklasse volgt op maandag 1 juli.

18:00 uur
De club heeft ook aan alle andere verenigingen in de Hoofdklasse gevraagd om de wedstrijden tegen Purmersteijn om 18.00 uur te spelen. Op die manier wordt dat de vaste aanvangsdatum voor de ploeg uit Purmerend en hoeft de rest van de clubs zich alleen tegen de Noord-Hollanders aan te passen. Of de andere clubs daarmee akkoord gaan, is nog niet bekend.

Archieffoto: Johanna Wever

Lees ook: ‘Oefenprogramma’s clubs uit de Bollenstreek’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 13 jul.
Oefenwedstrijd
FC Rijnvogels4-0FC Lisse
Za. 20 jul.
Oefenwedstrijd
Katwijk14.30FC Rijnvogels