Voor FC Lisse smaakten de druiven na afloop van de ontmoeting tegen Achilles’29 bijzonder zuur. Het 2-1 verlies, dat tegen de voormalige Jupiler-League-club pas in de slotminuten gestalte kreeg, kwam binnen de geel-blauwe gelederen dan ook keihard aan.

,,Onnodig en ook onverdiend, maar dat telt natuurlijk niet”, oordeelde een teleurgestelde Rowdy van der Putten.  ,,We hadden vandaag goede zaken kunnen en moeten doen, maar blijven door dit resultaat in de onderste regionen bivakkeren.”

,,Dat is iets wat we onszelf overigens mogen aanrekenen. Als er één ploeg verdiende om te winnen waren wij dat. We hebben met name voor de pauze verzuimd om het af te maken tegen tien man”, klonk het berouwvol uit de mond van de aanvaller.

Inzakken
Nadat de thuisploeg binnen de kortste keren op voorsprong was gekomen, leek het tij nog geen tien minuten later ten gunste van FC Lisse te keren. Boyd Stevens werd door goalie Timo Plattel binnen de zestien tegen het gras gewerkt.

,,Zij zakten in en gunden ons de bal. Dat leverde wel mogelijkheden, maar geen goals op voor ons.”

Zonder Plattel (rood) en via een benutte strafschop van Van der Putten zag de wereld er tegen tien zwart-witten met nog 75 minuten te gaan ineens heel anders uit voor FC Lisse. Schijn bedroog in dit geval. Een uur lang bleek de overtalsituatie niet aan de ploeg van Robbert de Ruiter besteed.

,,Zij zakten in en gunden ons de bal. Dat leverde wel mogelijkheden, maar geen goals op voor ons. Over de hele wedstrijd gezien hebben we bovendien te weinig gecreëerd. We hadden het vandaag gewoon beter moeten uitspelen,” oordeelde Van der Putten over het uur dat FC Lisse zich met een numerieke meerderheid over de Groesbeekse grasmat bewoog.

Van Eeuwijk krijgt zijn tweede geel van de wedstrijd

Nadat Martin van Eeuwijk na de thee al tegen een onnodige gele kaart was aangelopen, ontving de spelmaker een tweede gele kaart op het moment dat hij werd gewisseld. Op weg naar de ‘uitgang’ trok Van Eeuwijk zijn shirt op het veld al uit. Arbiter Bijl twijfelde geen moment en voorzag de ‘boosdoener’ van een tweede bekeuring.

,,We staan nu voor drie achtereenvolgende thuiswedstrijden waarin we niet de minste ploegen op bezoek krijgen.”

,,Zelf werd ik op dat moment gewisseld om meteen in de catacomben te verdwijnen. Het plensde zodanig dat ik beter niet in de dug-out kon plaatsnemen. De warme kleedkamer bood een betere oplossing”, aldus de spits die daardoor de Groesbeekse mokerslag in de ultieme slotfase niet live meekreeg.

Achilles’29, dat zich gaandeweg de tweede helft weer wat had opgericht, werd uiteindelijk de gelukkige in een wedstrijd die een andere winnaar verdiende. Imran Oulad Omar dompelde de formatie van De Ruiter in rouw door op de valreep voor de winnende te zorgen.

Weg omhoog

,,Dit komt hard aan”, aldus Van der Putten. ,,We zijn vergeten om met een directe concurrent af te rekenen. Het is nu aan ons om hier op een goede manier mee om te gaan. We staan nu voor drie achtereenvolgende thuiswedstrijden waarin we niet de minste ploegen op bezoek krijgen. Tegen GVVV, Katwijk en vervolgens Kozakken Boys zullen we het beste uit onszelf naar boven moeten halen om de weg omhoog te vinden.”

Achilles’29 – FC Lisse 2–1 (1-1) 4. Wouters 1-0,  16. Van der Putten 1-1 (pen.), 88. Oulad Omar 2-1

Rood:
13. Plattel (Achilles’29)
77. Van Eeuwijk (FC Lisse, 2x geel)

FC Lisse: Van der Werff, Buijs, Van der Zwet, Van Boxel, De Goede, Rauws,  Van Eeuwijk, Vermeulen, Stevens, , Van der Putten (81. Buimer), Bouwmeister (63. Monteny)
REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede19.00SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude