Quick Boys heeft zich uitstekend hersteld van de nederlaag tegen Katwijk. De ploeg van trainer Ted Verdonkschot zegevierde met 2-0 bij Spijkenisse. Grote man was Thom de Vries, die beide treffers voor zijn rekening nam. ,,Winnen en twee keer scoren, dan kun je niet anders dan tevreden zijn”, grijnsde De Vries.

Verdonkschot had zijn team op drie plekken gewijzigd. Martijn de Zwart ontbrak door trieste privé-omstandigheden en werd vervangen door Erwin Friebel. Jaap van Duijn was gepasseerd, terwijl Yordi Teijsse vanwege een enkelblessure voorlopig niet inzetbaar is. In de punt van de aanval was daarom plaats voor De Vries. Het jeugdproduct van Quick Boys gaf direct zijn visitekaartje af.

,,Het was een belangrijke wedstrijd voor mij én het team”, vertelt De Vries. ,,Als je een kans krijgt, wil je die pakken ook. Bij Quick Boys is de concurrentie groot. Als je niet goed speelt of niet scoort, kun je er de volgende wedstrijd gewoon weer naast staan. Daarom is het lekker dat ik twee keer gescoord heb. Een spits wordt natuurlijk afgerekend op zijn doelpunten.”

De Vries zag Quick Boys een heel sterke eerste helft op de mat leggen. ,,We speelden goed en liet prima combinatievoetbal zien. Eigenlijk hadden we meer goals moeten maken.” Het bleef beperkt tot 0-1. Vijf minuten voor rust rondde De Vries een goede voorzet van Mike Derlagen af.

Niet in de problemen

,,In de tweede helft was het een stuk minder van onze kant”, vertelt De Vries. ,,Zij gingen ook meer naar voren spelen. Echt in de problemen zijn we echter niet geweest.” Een kwartier voor tijd besliste De Vries de wedstrijd. Hij rondde een afvallende bal goed af.

Het was de tweede keer dit seizoen dat De Vries tweemaal het net vond. Eerder deed hij dat tegen Zwaluwen. Toen speelde De Vries als nummer 10. ,,Ik vind het leuk om op 10 te spelen, maar 9 is mijn positie. Daar ben ik in de jeugdopleiding ook voor opgeleid. Ik denk dat ik een vaste waarde in Quick Boys 1 kan worden. Ik ben op de goede weg.”

Quick Boys had in ieder geval geen naweeën van het verlies tegen Katwijk. ,,Dat heeft niet gespeeld. We hebben vrij snel de knop omgezet. We weten dat we negen punten achterstaan en kijken vooral naar onszelf. We krijgen nu met alle respect wat mindere tegenstanders. Zaak is om een goede serie met driepunters neer te zetten.”

Foto: Hans van Duijn


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude